Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ohjaajan matkassa: Anu Nikkilä Keuruun Naisvoimistelijoista
09.06.2024

Ohjaajan matkassa: Anu Nikkilä Keuruun Naisvoimistelijoista

”Pyrin aina suunnittelemaan tuntini niin, että kaiken ikäiset ja kuntoiset pystyvät osallistumaan jumppaani ja saavat onnistumisen kokemuksia”, Anu Nikkilä kertoo.

Seurat ovat voineet ehdottaa aikuisten liikuttajia, kuten ryhmäliikunnan, aikuisten voimistelulajin tai tanssin ohjaajaa tai perheliikunnan ohjaajaa, joka on onnistunut innostamaan aikuisia liikkumaan. Voimisteluliitto on valinnut hakemuksen perusteella palkittavat ohjaajat, Nikkilä on sarjassa viimeinen palkittava. Hän on Keuruun Naisvoimistelijoiden kasvatti, hänen äitinsä oli yksi seuran perustajajäsen. Anu on aloitettu ohjaamisen vuonna 1990.

Miten sinusta tuli ohjaaja Keuruun Naisvoimistelijoille?

Äitini on Keuruun Naisvoimistelijoiden perustajajäseniä. Äidin kautta lähdin jumppariksi jo lapsena. Ohjaajaksi aloin vuonna 1990, kun toin Keuruun Naisvoimistelijoihin vanhempi-lapsi jumpan. Aikuisten ryhmien ohjaajaksi ryhdyin vuonna 1991.

Mikä on parasta aikuisten ohjaamisessa?

Aikuisten ryhmien ohjauksessa parasta on nähdä viikosta toiseen tunneille tulevien jumppareiden iloiset ilmeet ja punaiset posket tuntien päätyttyä. Olen useasti sanonut jumppareille, että siellä läsnäolo ja tunneilla oleva rento tunnelma tarttuu myös minuun ohjaajaan ja saa minut motivoitumaan taas seuraavaan tuntiin!

Kenelle suosittelisit ohjaajaksi ryhtymistä?

Ohjaajalta vaaditaan heittäytymistä, rohkeutta, itseluottamusta ja rytmitajua! Ohjaajaksi kehitytään kokemuksen myötä.

Mikä on ollut ihanin ohjaus muistosi?

Mieleen jäänyt ihanin muisto ohjaamistilanteesta, siihen kun Keuruulla oli vielä varuskunta. Varuskunnan liikuntavastaava pyysi minua ohjaamaan koko varuskunnassa oleville varusmiehille jumppaa kesällä. Varuskunnan hiekkakentällä oli monta sataa varusmiestä, minä ohjasin porukkaa edessä olevalla lavalla ja koko satapäinen varusmiesjoukko ”jumppasi” musiikin tahdissa!

”Ilman nämä sinun jumppatunteja en kyllä ​​olisi kunnossa enkä kykenisi työelämään”, palautteet antava motivaatiota jatkaa ohjaamista edelleen.

Minkälaisia ​​​​​​osallistujia sinun tunneillasi käy?

Tunneilleni osallistuu jumppareita nuorista tytöistä iäkkäisiin naisiin. Myös miehet osallistuvat useille tunneille. Pyrin aina suunnittelemaan tuntini niin, että eri-ikäiset ja -kuntoiset pystyvät osallistumaan jumppaani ja saavat onnistumisen kokemuksia. Tunneilla on mukavaa, rento, huumoria unohtamatta! Mukaansa tempaavalla musiikilla pyrin luomaan tunnelmaa ja iloa.

Vinkkisi, miten ohjaajana huolehdit omasta jaksamisestasi ja innostuksesta ohjaustyötä

Oma perhe ja lastenlapset pitävät mummon virkeänä! Jumpan pitämisestä saan vastapainoa työhön ja myös oma kunto pysyy hyvänä.

Kenelle suosittelisit ryhmäliikuntaa? Miksi kannattaisi aloittaa käymään oman lähiseuran ryhmäliikunta-/aikuisten voimistelutunneilla?

Ryhmäliikunta sopii aivan kaikille! Meidän seurassa jumppiin ovat tervetulleita aivan kaikki. Voimistelu on monipuolista. Harrastamalla kunto kohenee, lihasvoima kasvaa, tasapaino kehittyy ja pysyy yllä, kehon joustavuus ja venyvyys parantuu, mieli virkistyy sekä saa olla vuorovaikutuksessa toisten jumppareiden kanssa. Yhdessä tekemisessä on voimaa!

Minkä liikunta vinkin/haasteen antaisit lukijoille kesäksi?

Liitä kesäiseen arkitekemiseen myös lihaskuntoa: esim. nurmikkoa leikatessa etene vuoroaskelkyykyillä, puita halkoessa tee kyykkäyksiä ja auringossa nauttiessa tee kehon venytyksiä!

Onko Kesäjumpat sinulle tuttu konsepti?

Ensimmäisiä kesäjumppia olen ohjannut jo vuonna 2000. Melkein joka kesä olen liikuttanut jumppareita milloin ulkona ja milloin jumppasalissa. Viime vuosina olen pyhittänyt kesät lapsenlapsille ja perheelle sekä nauttinut mökillä olosta!

 

Keuruun Naisvoimistelijat kuvailivat Anu Nikkilää seuraavalla tavalla:

Anu on ohjannut vuosikymmeniä seurassamme ja edelleen jaksaa innostaa ja tsempata kuntojumppaajia viikosta toiseen! Anu on todella taitava antamaan erilaisia ​​variaatioita liikkeistä ja hänelle on tärkeää, että jokakuntoinen kokee olevansa tervetullut ryhmäliikuntatunneille. Tämän lisäksi Anu on energinen ja hauska ohjaaja, joka taitaa myös tanssilliset koreografiat.

Haku