Home » Uutiset » Nuorten Suomen mestarit vuosimallia 2023
06.05.2023

Nuorten Suomen mestarit vuosimallia 2023

Telinevoimistelun SM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Tampereella. Miesten puolella nuorten Suomen mestariksi voimisteli Aaro Harju (Tampereen Sisu) pistein 75,000. Tyttöjen Suomen mestariksi kruunattiin Ekaterina Podobed (HIFK Gymnastics). Hienon neliottelun pisteet olivat tänään 48,550.

Miesten telinevoimistelun nuorten kuusiottelun herruus ratkesi Tampereella perjantaina. Tampereen Messukeskuksessa pidetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa suomenmestaruuden voitti Tampereen Sisun Aaro Harju. Harju oli ykkönen permannolla, hevosella, hypyssä ja rekillä. Hopealle voimisteli Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics) pistein 71,750 ja pronssille Alex Tukiainen (Turun Urheiluliitto) pistein 71,250.

– ”Voitto tuli kyllä yllätyksenä. Valmistautumiseen nähden tällainen tulos ei ollut odotettavissa. Olen erittäin ylpeä omasta suorituksesta tänään. Huomenna sitten sama homma, kaikki kuusi telinettä finaaleissa. Tehdään se mitä osataan ja eiköhän se riitä.”, Harju toteaa.

Joukkuekilpailun Suomen mestaruuden vei tänä vuonna nimiinsä Turun Urheiluliitto pistein 207,000. Toiseksi tänään ylsi Tampereen Sisun joukkue pistein 203,550 ja kolmanneksi Jyväskylän Voimistelijat pisteillä 202,550

Tyttöjen puolella ylivoimaiseen voittoon voimisteli HIFK Gymnasticsin Ekaterina Podobed pistein 48,550. Ekaterina oli päivän kisassa ykkönen sekä hypyssä, nojapuilla että permannolla. Toiselle sijalle sijoittui Evelin Veistelehto (HIFK Gymnastics) ja kolmanneksi Essi Keskitalo (Pyrkivä Gymnastics).

– ”Olen erittäin tyytyväinen päivän kisaani, jossa tein neliottelun ennätyspisteeni. Onnellinen olen varsinkin päivän hyppykisaani, jossa suoritin onnistuneesti molemmat hyppyni. Huomiseen lähden hyvillä mielin.” Ekaterina kommentoi.

Tänään alkanut Tampereen SM-kisaviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina nuorten ja tyttöjen telinekohtaisilla finaaleilla sekä aikuisten sarjan ottelukilpailulla.

Lauantain telinefinaaleissa on odotettavissa jännittävä kilpailu, kun voimistelijat pistävät parastaan telineillä.