Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Nuorten EM-joukkue valittu
10.11.2020

Nuorten EM-joukkue valittu

 

Tämän vuoden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään joulukuussa Turkin Mersinissä. Alun perin kilpailut oli tarkoitus järjestää toukokuussa Bakussa, Azerbaijanissa, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia.

Suomen nuorten joukkueeseen paikkansa näyttökilpailujen kautta lunastivat:

 

Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö)

Antti Varjolaakso (Voimisteluseura Helsinki)

Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat)

Joona Reiman (Tampereen Sisu)

Aleksi Vesala (Jyväskylän Voimistelijat)

 

Varavoimistelija: Marcus Pietarinen (Suomen Taitovoimisteluklubi)

 

Voimisteluliiton hallituksen linjauksen mukaisesti, Voimisteluliito ei lähetä vuoden 2020 aikana lapsia tai nuoria kansainvälisiin kilpailuihin eikä arvokilpailuihin ulkomaille loppuvuoden 2020 aikana. Poikkeuksena täysi-ikäiset (18-vuotta täyttäneet) nuorten sarjoissa kilpailevat nuoret.

 

Näin ollen Turkkiin lähtevässä kokoonpanossa voimistelevat täysi-ikäiset voimistelijat:

Akseli Karsikas, Antti Varjolaakso ja Niila Sinivuori.

 

Joukkueen valmentajiksi kilpailuihin lähtevät nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Matti Parojärvi sekä Oulun Pyrinnön Janne Haapajoki.

 

Joukkue-, ottelu ja telinekarsintakilpailu nuorten osalta käydään keskiviikkona 9.12. ja kuusiottelufinaali voimistellaan perjantaina 11.12 ja telinefinaalit sunnuntaina 13.12.

Kuusiottelufinaaliin pääsevät karsinnan 24 parasta voimistelijaa ja jokaiseen telinefinaaliin pääsevät karsintojen kahdeksan parasta voimistelijaa kultakin telineeltä. Finaaleissa on kuitenkin maarajoitus, jonka mukaan jokaisessa finaalissa voi olla maksimissaan kaksi voimistelijaa samasta maasta.

Haku