Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Naisten telinevoimistelun SM-kisat käynnistyivät naisten neliottelulla
06.11.2020

Naisten telinevoimistelun SM-kisat käynnistyivät naisten neliottelulla

Suomen mestaruudet naisten telinevoimistelussa ratkotaan tänä viikonloppuna Tampereen Ikurin hallissa. Kilpailuviikonloppu alkoi tänään naisten sarjan neliottelulla ja voittoon voimisteli Enni Kettunen (Suomen Taitovoimisteluklubi STVK). Kultainen mitali irtosi yhteispistein 48,600.

– Fiilis on kyllä sanoinkuvaamattoman hyvä. Tämä kulta oli tietysti tavoitteena, mutta tiesin kisan olevan kova. Tämä kultamitali on minulle naisten neliottelussa ensimmäinen, iloitsee Kettunen heti kilpailun jälkeen.

Toiselle sijalle naisissa sijoittui viime vuoden neliottelumestari Ada Hautala (Oulun Pyrintö voimistelujaosto) pistein 48,400. Kolmannelle sijalle naisissa ylti Lea Bernards (Espoon Telinetaiturit) pistein 48,050. 

– Perjantain kisasta jäi sekalaiset fiilikset ja jännitystä oli normaalia enemmän. Tuloksiin olen suorituksiin nähden tyytyväinen ja sunnuntaihin lähden odottavin fiiliksin, tiivistää Hautala tunnelmiaansa.

Tiukka kärki tarjosi jännitystä läpi kisan

– Perjantain kilpailu oli hyvin tiukka. Adalla tuli iso epäonnistuminen eritasonojapuilla ja muilla telineillä suoritus oli oikein hyvä. Enni taas teki täysin puhtaat telineet ja voimisteli omaa parastaan. Lean nousu oli iloinen yllätys ja hän onkin ottanut isoja askelia eteenpäin kehityksessään, summaa lajipäällikkö Satu Murtonen suorituksia perjantailta.

Viikonloppuna selvitetään myös tyttöjen neliottelu ja molempien sarjojen telinekohtaiset mestarit. Sekä Kettunen että Hautala lähtevät sunnuntain finaaleihin keskittymään yksittäisiin telineisiin ja hakemaan puhtaita sarjoja. 

Huomenna lauantaina kisataan tyttöjen neliottelu kolmessa ryhmässä klo 11 alkaen. Sunnuntaina kilpaillaan sekä naisten että tyttöjen telinekohtaiset finaalit klo 12 eteenpäin. 

Myös miesten telinevoimistelun SM-kilpailut alkoivat perjantaina Jyväskylässä. Käy lukemassa nuorten kuusiottelun ja joukkuekilpailun sekä JunnuGymin tuloksista täältä.

 Naisten neliottelun SM-tulokset

1. Enni Kettunen, Suomen Taitovoimisteluklubi STVK 48,600

2. Ada Hautala, Oulun Pyrintö voimistelujaosto 48,400

3. Lea Bernards, Espoon Telinetaiturit 48,050

Kaikki tulokset ja lisätietoa löydät myös Kisanetin -sivuilta. 

 

Kuvassa vasemmalla Ada Hautala, keskellä Enni Kettunen ja oikealla Lea Bernards. (Kuvan ottanut Pauliina Savola)

Haku