Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Merkityksellisyyttä mentorina toimimisesta
28.08.2023

Merkityksellisyyttä mentorina toimimisesta

Kaksi henkilöä keskustelemassa.

Voimisteluliitto on aloittanut yhteistyön Monaliikun kanssa keväällä 2023. Mentor on the Move -mentorointiohjelma edistää maahanmuuttaneiden naisten terveyttä, sosiaalista hyvinvointia ja työelämävalmiuksia liikunnan ja parimentoroinnin kautta.

Mentor on the Move -mentorointiohjelman tärkeä osa on liikunnan ja urheilun integroiminen mentorointitapaamisiin. Ohjelman aikana aktorista ja mentorista koostuvat mentoriparit käyvät yhdessä liikkumassa ja urheilemassa. Toivomme, että osallistujilta on mielenkiintoa ja avoimuutta liikuntaa kohtaan. Yhdessä liikkuminen luo epämuodollisen alustan mentoroinnille, jolloin parien on helpompi tutustua ja keskustella.

Kiitos mukaan hakeneille, aktoreiden haku on alkanut! Tulemme jatkamaan Monaliikun kanssa jatkamaan kuitenkin jatkamaan mentoreiden etsintöjä aktiivisesta voimisteluyhteisöstämme. Olisitko sinä etsimämme mentor?

Mentoriksi voi hakea nainen, joka osaa antaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, kulttuurista ja työelämästä yleisesti. Kokemus ja tieto suomalaisesta liikunta- ja urheilukulttuurista on eduksi, mutta ei välttämätöntä mentorina toimiessa. Mentorin tulee pystyä tukemaan aktoria eri osa-alueisiin liittyvissä kysymyksissä ja puhua suomea.

Hae mentoriksi klikkaamalla tästä! (aukeaa uudelle sivulle)

Tutustu aiempin vuosien Mentor on the move -tarinoihin sivun alalaidassa.

Lisätietoja:
Sini Mattila, etunimi.sukunimi@voimistelu.fi
seurakehittäjä ja soveltavan voimistelun asiantuntija

”Aktorille oli selvää, että hän halusi opetella uimaan. Hänellä ei kuitenkaan ollut rohkeutta etsiä uimakurssia tai mennä uima-altaaseen, koska hän ei ollut koskaan aikaisemmin uinut. Pari kirjasi tavoitesuunnitelmaan, että aktori haluaa oppia uimaan ja he ottivat tämän mentoroinnin päätavoitteeksi. Mentori ja aktori menivät yhdessä kolme kertaa tutustumaan halliin ja sen toimintatapoihin, jotta aktori tuntisi olonsa mukavammaksi. Mentorin tuella aktori uskalsi ilmoittautua uimakurssille ja opetella uimaan.”

”Aktori ja mentori aloittivat hitaasti, koska mentori loukkasi jalkaansa ohjelman alussa. Mentorin toipumisen jälkeen hän ja aktori alkoivat tavata kaksi kertaa kuukaudessa. Aktori oli kirjoittanut tavoitesuunnitelmaan haluavansa saada työpaikan vanhusten hoitoalalta. Mentorilla oli laaja verkosto ja hän aloitti työhaastatteluharjoitukset aktorin kanssa. Mentori julkaisi omassa LinkedIn- profiilissaan, että hänellä on ystävä, joka etsii töitä. Ilmoituksen ansiosta aktori sai kaksi työhaastattelua. Hän sai toisen paikoista ja aloitti työt vanhustenhoidossa keväällä 2022.”

Haku