Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Minetit ja OVO Team finaaliin maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa Espoossa
16.03.2024

Minetit ja OVO Team finaaliin maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa Espoossa

Maailmancupin ensimmäinen osakilpailu käynnistyi lauantaina 16.3.2024 Espoossa. Suomalaisjoukkeista alkukilpailussa sunnuntain finaaliin paikan nappasivat Minetit (Tampereen Sisu) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat).

Minetit saavutti ensimmäisen sijan pistein 27,950.

“Tänään saatiin tehtyä hyvä ja tarkka suoritus, johon ollaan tyytyväisiä. Huomiseen lähdetään itsevarmalla fiiliksellä tekemään vieläkin näyttävämpi suoritus”, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman.

Myös OVO Team ponnisti finaaliin pistein 27,200, sijoittuen alkukilpailussa toiseksi.

“Tänään onnistuimme tekemään hyvän harkkatasoisen suorituksen. Voidaan olla tyytyväisiä, että onnistuttiin tekemään puhdas ja juuri sellainen, mitä treeneissä. Teimme joukkueena, katsoimme kaikki synkronoinnit ja näytimme oman parhaamme. Lähdemme tosi hyvällä fiiliksellä huomiseen. On kiva taas olla finaalissa, saadaan tehdä uudestaan oma paras suoritus joukkueena. Oli tosi hyvä kannatus ja fiilis hallissa. Kun oli tuttu halli, oli kiva päästä tekemään”, iloitsee OVO Teamin kapteeni Janna Kutila.

Gloria (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat) ja Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) eivät päässeet jatkamaan finaaliin maakiintiön vuoksi. Gloria kuitenkin voimisteli kilpailussa kolmanneksi pistein 27,117.

“Saimme näytettyä vahvan ja ilmaisullisen suorituksen, joka sisälsi vielä pieniä epätarkkuuksia. Matolla oli mahtava fiilis ja nautimme täysillä! Emme päässeet täysin tavoitteisiimme, sillä finaalipaikka jäi erittäin pienestä kiinni” toteaa Glorian kapteeni Justiina Tiittanen.

Viidennelle sijalle voimisteli Sirius, joka saavutti suorituksellaan 26,000 pistettä.

“Pystyimme näyttämään kilpailussa ilmaisullisen kokonaisuuden, joka kuitenkin sisälsi erilaisuuksia ja eriaikaisuuksia. Tunnelma matolla oli loistava ja pystyimme nauttimaan mahtavasta kannustuksesta. Pienehköt virheet ajoivat meidät ulos sijoitustavoitteestamme, mikä luonnollisesti jää harmittamaan”, summasi Siriuksen kapteeni Amanda Vesala.

Maailmancupin finaali kisataan sunnuntaina 17.3. klo 12 alkaen. Tulokset kirjataan Kisanettiin. Finaalia voi seurata myös maksullisen livestriimin kautta täältä.

Kaikki tulokset Kisanetissä.

Naisten sarjan alkukilpailun tulokset

  1. Minetit FIN 27,950
  2. OVO Team FIN 27,200
  3. Gloria FIN 27,117
  4. Siidisabad EST 26,883
  5. Sirius FIN 26,000

Kuva: Susanna Hiljander

Haku