Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Minetit ja Gloria maailmancupin finaaliin Italiassa
21.10.2023

Minetit ja Gloria maailmancupin finaaliin Italiassa

Minetittien kisasuoritus. Yksi voimistelijoista poseeraa seisoen, muut ovat sykkyrällä maassa. Kaikilla mustat puvut, joissa pinkkejä ja hopeita yksityiskohtia.

Italian Chiarissa kisataan tänä viikonloppuna joukkuevoimistelun maailmancupin finaalissa. Kilpailu pyörähti käyntiin lauantaina 21.10.2023 alkukilpailujen merkeissä. Alkukilpailussa paikkansa finaaliin ottivat Minetit (Tampereen Sisu) ja Gloria (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat). Menestystä saatiin myös nuorten sarjassa Challenge Cupissa, jossa finaaliin tiensä voimistelivat Minetit Junior (Tampereen Sisu) ja OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat). Maailmancupin ja Challenge Cupin finaalit kisataan sunnuntaina 22.10.2023.

Kuva: Minetit / Sami Ilvonen

Minetit (Tampereen Sisu) ponnisti alkukilpailussa toiselle sijalle pistein 28,150.

”Huomiseen lähdetään hyvällä fiiliksellä kirimään Bulgariaa kiinni. Finaalissa haluamme näyttää vielä tarkempaa ja tiukempaa tekemistä, jotta kokonaisuus olisi kauden paras”, iloitsi Minettien kapteeni Sanni Hartman alkukilpailun jälkeen.

Neljänneltä sijalta finaaliin voimisteli myös Gloria, joka saavutti 27,050 pistettä.

”Alkukilpailussa saimme näytettyä varman ja ilmaisullisen suorituksen. Tunnelma ja kannustus oli mieletön. Huomiseen finaaliin lähdemme korjaamaan muutamat epätarkkuudet sekä eritoten nauttimaan viimeisiä kertoja tällä ohjelmalla”, summasi Glorian kapteeni Erika Luoto.

Kuudennelle sijalle voimisteli OVO Team (Olarin Voimistelijat) pistein 26,300.

”Teimme tänään kauden parhaan suorituksen ja olemme siihen tosi tyytyväisiä. Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen kisa uudella ohjelmalla. Oli kiva kisata, kun kannustus hallissa oli suurta”, kommentoi OVO Teamin kapteeni Janna Kutila kisasuorituksen jälkeisiä tunnelmia. Maarajoituksen vuoksi joukkue ei pääse jatkamaan finaaliin asti.

Sama kohtalo oli Sanix Valensilla (Lahjan Tytöt), joka voimisteli kahdeksanneksi pistein 25,950.

”Meillä oli huippu fiilis koko päivän ja näytimme parasta Sanix Valensia. Olemme tyytyväisiä omaan tekemiseen, vaikka sijoitus olikin pettymys”, kertoi joukkueen kapteeni Camilla Paju.

Finaalipaikkoja myös nuorten sarjassa

Suomalaisjoukkueet lunastivat paikkansa finaaliin myös nuorten sarjan Challenge Cupissa. Minetit Junior voimisteli alkukilpailun ykköseksi pistein 27,400 ja OVO Junior Team kolmanneksi pistein 25,300. Joukkueet jatkavat sunnuntain finaaliin. Loppukilpailun maarajoituksen vuoksi kaksi suomalaisjoukkuetta, Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt) ja Gloria Jr (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat), tippui finaalista pois.

Maailmancupin ja Challenge Cupin finaalit kisataan sunnuntaina 22.10. Challenge Cupin finaali kisataan klo 11 alkaen ja maailmancupin finaali klo 13 alkaen. Livetulospalvelun löydät täältä.

Naisten sarjan alkukilpailun tulokset

1. The National team BUL 28,300

2. Minetit FIN 28,150

3. National team BUL 27,550

4. Gloria FIN 27,050

6. OVO Team FIN 26,300

8. Sanix Valens FIN 25,950

Nuorten sarjan alkukilpailun tulokset

1. Minetit Junior FIN 27,400