Home » Uutiset » Mineteille hopeaa maailmancupin finaalissa
22.10.2023

Mineteille hopeaa maailmancupin finaalissa

Minetit poseeraavat hymyillen hopeamitalit kaulassaan.

Joukkuevoimistelun maailmancupin finaali voimisteltiin päätökseen Italian Chiarissa 22.10.2023. Minetit (Tampereen Sisu) voimisteli finaalissa toiselle sijalle. Gloria (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat) putosi niukasti finaalikolmikon ulkopuolelle neljännelle sijalle. Nuorten sarjan Challenge Cupissa suomalaisilla oli myös juhlan aihetta, kun finaalissa voittoon voimisteli Minetit Junior (Tampereen Sisu) ja pronssille OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat).

Finaaliin Bulgarian The National Teamia päihittämään lähtenyt Minetit jäi finaalissa Bulgarian taakse, mutta voimisteli siitä huolimatta upeasti toiselle sijalle yhteispistein 55,850. Kolmannen sijan kilpailuissa nappasi toinen Bulgarian joukkue, National Team. Minettien kokoonpanossa nähtiin Sanni Hartman, Alisa Gorjunov, Tilda Holappa, Jenni Hyytiäinen, Iinu Häkkinen, Katariina Järventausta, Adaliina Niininen, Lara Pietilä ja Sini Tapio

”Tänään saimme tehtyä varmemman ja tarkemman suorituksen kuin eilen, mihin olemme tyytyväisiä. Hyvään suoritukseen on kiva päättää kausi. Nyt katseet kääntyvät kohti uutta ohjelmaa ja kautta”, kertoi Minettien kapteeni Sanni Hartman finaalin jälkeen.

Neljännelle sijalle finaalissa ylsi Gloria yhteispistein 54,350. Glorian kokoonpanossa nähtiin Erika Luoto, Noora Luoto, Justiina Tiittanen, Hertta Martikainen, Yulle Varvara, Tiara Reyes, Milla Jääskeläinen, Josefina Ketola, Nora Kuusisto, Henni Hölttä, Sara Linna, Elma Kaasalainen ja Julia Lehtonen

Minetit Juniorille kultaa ja OVO Junior Teamille pronssia Challenge Cupissa

Nuorten sarjassa suomalaisjoukkueet iloitsivat niin ikään mitaleista, kun Minetit Junior voimisteli Challenge Cupin voittoon yhteispistein 55,800. Minetit Juniorin kokoonpanossa nähtiin Emma Kauppinen, Ella Koskinen, Minttu Malinen, Minttu Mikkola, Siiri Muilu, Serafiina Niininen, Lilja Peurakoski, Saimi Sepponen, Elle Sovelius ja Nea Vuoristo

OVO Junior Team sijoittui upeasti kolmanneksi yhteispistein 51,550. OVO Junior Teamin kokoonpanossa nähtiin Kerttu Hakkarainen, Ella Heiskanen, Aino Hyppönen, Enni Hämäläinen, Mimosa Järvelä, Noona Kallas, Melina Marila, Sofia Perova, Sanni Salminen, Laura Seppä, Emma Törmänen ja Alida Virkkunen

Challenge Cupissa kakkossijalle ponnisti Bulgarian National Team yhteispistein 53,950.

Katso koko kilpailun pisteet ja sijoitukset täältä

Naisten sarjan finaalin tulokset

1.The National Team BUL 28,300 + 28,650 = 56,950

2. Minetit FIN 28,150 + 27,700 = 55,850

3. National Team BUL 27,550 + 27,800 = 55,350

4. Gloria FIN 27,050 + 27,300 = 54,350

Nuorten sarjan finaalin tulokset

1. Minetit Junior FIN 27,400 + 28,100 = 55,800