Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Miesten EM-voimistelijat valittu
13.11.2020

Miesten EM-voimistelijat valittu

 

Tämän vuoden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään joulukuussa Turkin Mersinissä. Alun perin kilpailut oli tarkoitus järjestää toukokuussa Bakussa, Azerbaijanissa, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia. Lisäksi EM-kilpailuissa oli tarkoitus järjestää alun perin Tokion olympiakarsintakilpailu kuusiottelijoille, mutta European Gymnastics ilmoitti syyskuun lopulla, että karsintaa ei tänä vuonna järjestetä.

 

Suomen kärkikuusiottelijat siirsivätkin näin ollen tähtäimensä ensi vuoden kevääseen ja seuraaviin EM-kilpailuihin. Koska Suomen A-maajoukkueen kuusiottelijat keskittyvät 2021 Sveitsin EM-kilpailuihin, emme saa lähetettyä täyttä joukkuetta tämän vuoden EM-kilpailuihin. Tämän johdosta Suomella on oikeus lähettää kilpailuihin kaksi yksilövoimistelijaa.

 

Suomen miesten joukkueeseen paikkansa näyttökilpailujen kautta lunastivat:

 

Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat)

Joonas Kukkonen (Espoon Telinetaiturit)

 

Nämä voimistelijat ylittivät kahden parhaan EM-näyttökilpailun tuloksien keskiarvollaan minimivalintavaatimuksen (Miesten B-maajoukkueryhmän telinekohtainen raja). Pavel tulee kilpailemaan Turkissa hevosella ja Joonas renkailla.

Kilpailuihin valmentajaksi lähtee Jyväskylän Voimistelijoiden Antti Palkola.

 

Joukkue-, ja telinekarsintakilpailu miesten osalta käydään torstaina 10.12., joukkuefinaali 11.12 ja telinefinaalit sunnuntaina 13.12.

 

Joukkuefinaaliin pääsevät karsinnan kahdeksan parasta joukkuetta ja jokaiseen telinefinaaliin pääsevät karsintojen kahdeksan parasta voimistelijaa kultakin telineeltä. Telinefinaaleissa on kuitenkin maarajoitus, jonka mukaan jokaisessa finaalissa voi olla maksimissaan kaksi voimistelijaa samasta maasta.

 

Haku