Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Marcus Pietariselle hopeaa ja naisille kolme pronssia telinevoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisoissa
07.04.2024

Telinevoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat saivat sunnuntaina 7.4.2024 jatkoa telinefinaaleilla Norjassa, Oslossa. Suomalaisille mitaleita ropisi sekä aikuisten että nuorten sarjoissa.

Naisten telinefinaali

Naisten sarjassa telinefinaaleissa mitaleita nappasi Adelina Siikala (HIFK Gymnastics), Misella Antila (Oulun Pyrintö) ja Saara Kokko (Oulun Pyrintö). Siikala voimisteli hypyssä pronssia pistein 12,375.

“Olen tyytyväinen  kahteen onnistuneeseen hyppypäivään ja ensimmäiseen kansainvälisen kisan mitaliin. Vielä jäi parannettavaa, etenkin ensimmäiseen hyppyyn (yurtsenko suorin koko kierteellä). Nyt katse eteenpäin, loppukevään keskityn enemmän kouluun ja kisaaminen jää vähemmälle”, kommentoi Siikala.

Misella Antila voimisteli eritasonojapuilla jaetulle pronssille tanskalaisen Cecilie Bergholtin kanssa pistein 11,633.

“Olen tyytyväinen tämän päivän sarjaan. Pieniä virheitä oli, mutta olen iloinen, että sain ehjät sarjat eilen ja tänään. Pisteet ja sijoitus paranivat karsinnasta ja tänään se riitti pronssiin”, kertoo Misella Antila.

Sekä Saara Kokko että Minea Antila nappasivat paikan permannon finaalista. Kokko voimisteli pronssille pistein 12,550. Minea Antila puolestaan voimisteli pistein 11,850 sijalle kuusi.

“Kisasuoritus oli yksi parhaista, hyvä fiilis päällimmäisenä. Pientä viilattavaa jäi, etenkin sarjan ensimmäinen piruetti jäi harmittamaan. Kuitenkin pisteet paranivat karsinnasta, ja olen tyytyväinen mitaliin. Nyt pari viikkoa treeniä ja katseet kohti EM-kisoja”, kuvailee Kokko.

Miesten telinefinaali

Miesten telinefinaalissa Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics) voimisteli hopealle hevosella pistein 13,533. Pietarinen voimisteli myös rekkifinaalissa pisteet 12,766 sijoittuen viidenneksi sekä rengasfinaalissa pisteet 12,300 sijoittuen kuudenneksi.

“Tuli vähän potkittua hevosta fransussa, niin ei tullut sieltä kultaa, vain hopeaa. Renkailla alastulo epäonnistui niin jäin viimeiseksi. Nojapuilla fritti roiskui ja rekiltä alastulo epäonnistui, ja jäin ulos mitaleilta”, kertoo Pietarinen.

Telinefinaalissa nähtiin myös Tarmo Kanerva (Tampereen Sisu), Aaro Harju (Tampereen Sisu) sekä Patrick Palmroth (Tampereen Sisu). Kanerva voimisteli permannolla sijalle kuusi pistein 12,266. Valitettavasti Kanerva loukkaantui permantosarjassa, eikä siten voinut osallistua muihin finaaleihin. Harju voimisteli hevosella pisteet 12,633 sijoittuen viidenneksi. Palmroth voimisteli hyppyfinaalissa sijalle kuusi pistein 12,233.

Nuorten sarja

Tyttöjen sarjassa Ekaterina Podobed (HIFK Gymnastics) voimisteli upeasti kultaa hypyssä pistein 12,700, eritasonojapuissa pistein 11,900 ja permannolla pistein 12,550.

Myös poikien sarjassa ropisi mitaleita suomalaisille. Iiro Karppinen (Oulun Pyrintö) voimisteli kultaa hypyssä pistein 13,383. Iiro Lehtisalo (Turun Taitoliikuntakeskus) voimisteli hopeaa renkaissa pistein 12,833 ja hevosella pistein 12,266 sekä pronssia permannolla pistein 12,533. Aleksi Koivunen (Turun Taitoliikuntakeskus) voimisteli hopeaa rekissä pistein 11,966.

Nuorten telinefinaalissa nähtiin myös Anni Pääkkönen (Oulun Pyrintö), Kyösti Uusitalo (Oulun Pyrintö) ja Niilo Nikkola (Turun Taitoliikuntakeskus), joiden sijoitukset löytyvät alempaa.

Nuorten kultamitalistit Ekaterina Podobed ja Iiro Karppinen

Tarkemmat tulokset löydät täältä. Jokaisessa telinefinaalissa kilpaili kuusi voimistelijaa, paitsi sekä tyttöjen puomi- ja permantofinaalissa että poikien rengasfinaalissa kilpaili seitsemän voimistelijaa.

Pohjoismaiden telinevoimistelun mestaruuskilpailut valmistavat voimistelijoita 24.-28.4.2024 ja 2.-5.5.2024 järjestettäviin telinevoimistelun EM-kisoihin.

3.Saara Kokko FIN 12,550

6.Minea Antila FIN 11,850