Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikko polvileikkaukseen, MM-kisat jäävät väliin
12.09.2023

Maisa Kuusikko polvileikkaukseen, MM-kisat jäävät väliin

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) loukkasi polvensa World Challenge Cupissa Turkissa runsas viikko sitten ja joutuu siten jättäytymään sivuun Belgian maailmanmestaruuskilpailuista.

Kuusikko kilpaili runsas viikko sitten Turkin Mersinissä World Challenge Cupissa nojapuilla ja puomilla. Vahvasti alkanut kilpailu sai äkkikäännöksen, kun toisena karsintapäivänä Maisa tippui puomisarjassaan loukaten polvensa. Tarkemmat tutkimukset Suomessa osoittivat, että polvi on leikattava ja siten syksyn kilpailukausi päättyi Maisan osalta ennen kuin ehti kunnolla alkaa.

Pahemminkin olisi voinut käydä, suuremmin ei onneksi mitään mennyt polvessa rikki. Kuitenkin polvi on nyt leikattava ja edessä on kuntoutusprojekti, joka vie todennäköisesti kuukausia. Kun polvi on saatu kuntoon, tarkastellaan tilanne kevään kisojen osalta. Nyt kuitenkin on tärkeintä saada itseni ensin terveeksi”, tuumasi harmistunut Kuusikko.

Naisten telinevoimistelun MM-kilpailut käydään lokakuun alussa Belgian Antwerpenissa. Suomalaisnaiset lunastivat MM-kilpailuun joukkuepaikan sijoittuessaan viime kevään EM-kilpailuissa joukkueena yhdenneksitoista. Keväisen EM-joukkueen kirkkaimpana tähtenä loistanut Kuusikko oli ehdottomasti myös nyt MM-kisoihin valmistautuessaan Suomen vahvimpia urheilijoita ja hänellä oli haaveena napata MM-kisasta paikka 2024 Pariisin olympialaisiin.

Vielä mahdollisuus Pariisin kisakoneeseen

Luonnollisesti ensimmäinen ja tärkein etappi Kuusikolla on saada polvi kuntoon. Mielessä kuitenkin pyörii vielä mahdollisuus päästä Pariisin olympialaisiin. Ensi kevään maailmancup-kilpailuista on jaossa muutamia paikkoja, kun telinekohtaisesti kaksi parasta urheilijaa saa paikan Pariisiin. Viimeiset liput olympialaisiin jaetaan maanosien mestaruuskilpailuissa. Suomalaisittain viimeinen mahdollisuus Pariisin olympialaisten kisalippuun on toukokuussa Italiassa järjestettävissä Euroopan mestaruuskilpailuissa, joista olympiapaikan saa vielä yksi eurooppalainen voimistelija.

Haku