Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Maisa Kuusikko sekä Oskar ja Robert Kirmes World Challenge Cupiin Turkkiin
29.08.2023

Maisa Kuusikko sekä Oskar ja Robert Kirmes World Challenge Cupiin Turkkiin

Voimistelija puomilla

World Challenge Cup kisataan Turkin Mersinissä 1.-3.9.2023.

World Challenge Cupiin lähtevät voimistelijat Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat), Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) sekä valmentajat Mati Kirmes, Igor Cherepov ja tuomarit Mikke Tukiainen ja Jonna Salonen.

World Challenge Cup on hyvää kisaharjoitusta ennen syys-lokakuun vaihteessa alkavia MM-kilpailuja, joihin varmuudella lipun on lunastanut Oskar Kirmes. Naisten osalta MM-karsinnat ovat vielä kesken.

”Tavoitteena on saada hyvä kisa alle ennen kauden pääkisaa eli MM-kisoja. Ei ole tullut muutoksia sarjoihin, tavoitteena on ollut saada niistä varmemmat. Hyvällä fiiliksellä lähden kisaan. Harjoitteluun on vaikuttanut rasituksesta kipeytynyt jalka, mutta muuten kaikki on kunnossa ja odotan innolla kisoja”, kertoo Maisa Kuusikko.

”Tavoite on tehdä ehjät sarjat ja sen kautta saavuttaa finaalipaikkoja. Hevosella ja nojapuilla olen nostanut lähtöpisteitä, muilla telineellä on samat sarjat kuin keväällä. Treenit on sujunut hyvin ja paikat pysynyt kunnossa. Tämä on todella hyvä valmistautuminen MM-kisojen varten”, kertoo Oskar Kirmes.

”Tavoitteena olisi tehdä ehjä paluu kisoihin nilkkavamman jälkeen. Nilkan takia joudun jättämään permannon tekemättä ja paikan päällä päätetään vielä, miten nilkka kestää rekkialastulon. Tarkoituksena olisi päästä tekemään samat sarjat mitä keväällä tein, kun EM-kisojen jälkeen tuli kuuden viikon tauko telineiltä. Kävin kesäkuussa treenaamassa kuusi viikkoa Amerikassa, josta sain paljon intoa treeneihin. Kisoihin lähdetään hyvällä fiiliksellä tekemään sen minkä ollaan harjoiteltu. Kauden ensimmäinen kilpailu, joten ei ole liian isoja odotuksia!”, kertoo Robert Kirmes.

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

Lisätietoja Kansainvälisen Voimisteluliiton sivuilta >>

Haku