Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lisäaikaa joukkuevoimistelun tuomarikortin päivityskokeen suorittamiselle
04.01.2021

Lisäaikaa joukkuevoimistelun tuomarikortin päivityskokeen suorittamiselle

Voimisteluliiton joukkuevoimistelun tuomarikortin päivityskokeen suorittamisaikaa on jatkettu kahdella viikolla. Koe suoritettaan Priima-oppimisalustassa ja se tulee olla suoritettuna kokonaisuudessaan sunnuntaihin 17.1.2021 kello 23.59 mennessä.

Kortin päivitys koskee kaikkia tuomariluokkia (3e, 3, 2, 1).  Tarkoituksena on tuomareiden osaamisen varmistaminen ja samalla tuomareita kannustetaan kertaamaan sääntöjä säännöllisesti. Tuomarit ovat saaneet sähköpostiinsa linkin joulukuussa, jonka kautta päivityskokeen on päässyt tekemään. Jos et ole saanut linkkiä tai sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä toimisto@voimistelu.fi. 

Kokeiden tarkastaminen

Monivalintakoe

Mikäli tuomari ei läpäise kirjallista koetta hyväksytysti, hän voi uusia kokeen enintään kaksi kertaa kokeen suoritusajan aikana. Tämän jälkeen tuomarin tulee osallistua kurssille uudestaan. 

Videoarviointi

Videoarviointeja tarkistetaan jo kokeen suoritusajan aikana. Mikäli tuomari ei läpäise videoarviointeja hyväksytysti, hän saa viestin sähköpostiinsa Priima-oppimisalustalta käydä tarkastamassa vastauksensa. Videoarvioinnin voi uusia enintään kaksi kertaa kokeen suoritusajan aikana. Videoarvioinnin voi uusia myös  25.1-1.2.2021 välisenä aikana. Videoarvioinnin uusinta tulee olla palautettuna Priima-oppimisalustaan 1.2 kello 15.00 mennessä. 

Tuomarikortin päivityskokeen hyväksytysti suorittaneet saavat vahvistuksen viimeistään viikolla 7. Ne tuomarit joiden koe on hylätty, voivat osallistua kurssille uudestaan. 

 
Tuomarikortin voimassaolo vuodesta 2021 alkaen
 
Tuomarikortti päivitetään joka 4. vuosi eli olympiadin vaihtuessa. Tuomarikortit päivitetään kaikkien tuomareiden osalta pääsääntönä vuoden vaihteessa. Tuomarin tulee osoittaa sääntötuntemuksensa verkossa tehtävällä kokeella, joka tulee läpäistä. Tuomarikortti on voimassa vuoden alusta seuraavan olympiadin loppuun.
 
Mikäli tuomari ei läpäise kirjallista koetta hyväksytysti, hän voi uusia kokeen enintään kaksi kertaa. Tämän jälkeen tuomarin tulee osallistua kurssille uudestaan.
 
Jotta tuomarikortti pysyy voimassa, tuomarin on tuomaroitava vähintään kaksi (2) kertaa vuodessa. Poikkeuksena on vanhempainvapaa, pitkä sairausloma, asuminen ulkomailla tai vastaava erikoistilanne, jolloin tuomarin tulee olla yhteydessä lajipäällikköön pitääkseen tuomarikortin voimassa. Mikäli tuomari ei ole suorittanut kahta tuomarointia/ vuosi, hänen tulee tehdä selvitys lajipäällikölle, onko hän esimerkiksi ollut aktiivinen leireillä tms. Tällöin tuomarilta vaaditaan vähintään yksi varjotuomarointi seuraavalla kisakaudella ennen varsinaiseen paneeliin pääsyä.
 
Tuomarin tulee osallistua tuomariseminaariin joka toinen vuosi. Tuomariseminaari voi olla joko valtakunnallinen seminaari, alueellinen miniseminaari tai etäseminaari. Mikäli säännöt päivitetään ja arvioinnin perusteet muuttuvat kesken olympiadin, niin silloin tuomarin tulee osallistua koulutukseen (esim. seminaari) ja uusia koe, vaikka olisi juuri olympiadin vaihtuessa päivittänyt kortin.
 
Mikäli tuomari ei pysty jostain syystä osallistumaan seminaariin, hän voi osallistua etänä tai katsoa tallenteen ja osoittaa tämä esimerkiksi pyytämällä tunnukset tallenteen katsomiseen.
 
3E-tuomarin tulee edetä kahden vuoden kuluessa ensimmäisen tuomarikurssin suorittamisesta vähintään seuraavalle tasolle eli 3. luokan tuomariksi. Jos tuomari ei nosta 3E-tasoa kahden vuoden sisällä, menettää tuomari pätevyytensä tuomarointiin. Muilla kuin 3E-tuomareilla ei ole vaatimusta kortin tason nostamisesta, vaan tuomarikortin voi halutessaan säilyttää samalla tasolla päivittämällä korttinsa neljän vuoden välein edellä kuvatulla tavalla. Huom! Nyt kortin päivittävillä 3 E -tuomareilla on kaksi (2) vuotta aikaa nousta seuraavalle tasolle.

Joukkuevoimistelun sääntöpäivityksistä vuodelle 2021 voit lukea täältä. 

Haku