Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Laatua lapsuusvaiheeseen -tutortoiminnan haku vuodelle 2022 on nyt auki
21.09.2021

Laatua lapsuusvaiheeseen -tutortoiminnan haku vuodelle 2022 on nyt auki

Kouluttajaa ohjaa lapsia

Uutista korjattu 12.10. liittyen hinnoitteluun ja 1.11. muutettu hakuaikaa

Lapsuusvaiheen ohjaajille ja valmentajille suunnattu tutor-toiminta on ollut liitossa käynnissä vuodesta 2019 asti. Vuosina 2021-2024 toimintaa toteutetaan Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiön tuella. Haemme nyt seuroja mukaan vuoden 2022 toimintaan! 

Toiminnan tavoitteena on tukea seurojen lapsuusvaiheen (alle 12 v.) ohjaajien ja valmentajien oppimista omassa seurassa osana arjen ohjaus- ja valmennustyötä. Mukaan valittavat seurat osallistuvat vuoden mittaiseen oppimisprosessiin, jossa liiton nimeämä tutor käy seurassa neljä kertaa työskentelemässä ohjaajien ja valmentajien kanssa. Tapaamisten välissä ohjaajat ja valmentajat tekevät yhteisesti sovittuja tehtäviä, jotka tukevat oppimista ja kehittymistä. Oppimisprosessin päätavoitteena on kehittää seuran lapsuusvaiheen toiminnan laatua laadukkaan lasten voimistelun linjausten mukaisesti; tarkemmat seurakohtaiset painopisteet päätetään yhdessä seuran ja toimintaan osallistuvien ohjaajien/valmentajien kanssa. Prosessissa voidaan painottaa esimerkiksi ohjaajien/valmentajien vuorovaikutustaitoja, lajitaitojen opettamista, suunnittelua tai turvallisen toimintaympäristön luomista. 

Toiminta maksaa seuralla 100-300€/vuosi (seuran omavastuuosuus) riippuen seuran koosta: 
– alle 200 jäsenen seurat omavastuu 100€
– 200-499 jäsenen seurat omavastuu 200€ 
– 500- jäsenen seurat omavastuu 300€ 

Muut toiminnan kulut katetaan Suomen Naisten Liikuntakasvatussäätiön tuella sekä Voimisteluliiton resurssoinnilla toimintaan. Omavastuuosuuden lisäksi seuran vastuulla on järjestää tapaamisiin tila, jonka mahdollisista kuluista seura vastaa itse.   

Seura voi hakea mukaan joko yksin tai yhdessä toisen seuran kanssa.  Prosessiin otetaan mukaan noin 10-20 seuraa / vuosi. Vuoden 2022 prosessiin haku on 7.11. mennessä. Seuran tulee nimetä prosessille vastuuhenkilö ja ensisijaisesti ryhmätutorointiin toivotaan osallistuvan vähintään 5 ohjaajaa/valmentajaa seuraa kohden. Prosessi on tarkoitettu ohjaajille/valmentajille, joilla on käytynä vähintään Voimisteluohjaajan startti -koulutus; tutor-toiminta ei korvaa liiton peruskoulutuksia vaan on lisäväylä osaamisen kehittämiseen. 

Linkki hakulomakkeeseen (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) 

Nyt on upea mahdollisuus päästä mukaan prosessiin, joka kehittää valmentajien ja ohjaajien osaamista ja tapahtuu suoraan seuran omassa toimintaympäristössä! 

Lisätiedot: seurakehityksen asiantuntija Tiina Koljander ja lasten liikunnan päällikkö Liisa Lappalainen (etunimi.sukunimi@voimistelu.fi). 

Haku