Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kutsu medialle: Tervetuloa kokeilemaan, miten sinulta sujuu kuperkeikka 19.4. klo 10 Lapsimessuilla!
16.04.2024

Kutsu medialle: Tervetuloa kokeilemaan, miten sinulta sujuu kuperkeikka 19.4. klo 10 Lapsimessuilla!

Tiesitkö, että kuperkeikka tekee hyvää aivoille? Kuperkeikka on myös kokonaisvaltaista liikuntaa, joka kehittää ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä.

Tervetuloa testaamaan Lapsimessuille Voimisteluliiton pisteelle asiantuntijan johdolla kuperkeikan tekemistä! Ständillä voit myös haastatella voimistelun asiantuntijoita ja harrastajia sekä lapsia ja aikuisia, jotka testaavat kuperkeikan tekemistä. Haastamme sinut samalla mukaan kuperkeikkahaasteeseen – kuinka monta kuperkeikkaa saamme heitettyä huhtikuun aikana? Ständillämme on laskuri, joka laskee kuinka monta kuperkeikkaa ständillä tehdään.

Aika: Perjantaina 19.4. klo 10 Voimisteluliiton ständillä 7k100 Messukeskuksessa. Mikäli aika ei käy, voimme sopia myös muun ajankohdan messujen puitteissa.

Huhtikuu on kuperkeikkakuukausi

Voimisteluliitto kampanjoi huhtikuussa liikkumisen puolesta sloganilla ”Heitä kuperkeikka, ylitä itsesi!”

Kampanja haastaa suomalaiset liikkumaan enemmän ja kokeilemaan, miten kuperkeikka onnistuu sivuttain, etuperin, takaperin tai keinuen.

Kuperkeikka on osana jokaista voimistelulajia joko lattialla tai ilmassa tehtynä. Kuperkeikka on myös yksi ensimmäisistä liikkeistä, joita lasten voimistelukoulussa opetellaan.

  1. Kuperkeikka haastaa koko kropan ja mielen

Kuperkeikka on kokonaisvaltaista liikuntaa, joka vaatii motorista koordinaatiota, liikkuvuutta, tilanhallintaa ja hahmottamista. Kuperkeikka haastaa ylittämään itsensä. 

  1. Kuperkeikka kehittää tasapainoa ja motorisia taitoja

Kuperkeikka harjoittaa sisäkorvan tasapainoelintä. Ihmisen sisäkorvassa ovat nesteen täyttämät kaaritiehyet. Kun pää liikkuu, neste liikkuu taivuttaen reseptorikarvoja. Tästä aivot saavat tasapainon ylläpitämisen kannalta tärkeää tietoa. Pyörimällä paljon, eli tekemällä kuperkeikkoja eteen, taakse ja molemmille sivuille, tämä tasapainoelin saa kaipaamaansa harjoitusta. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä tärkeämpää hyvä tasapaino on.

  1. Kuperkeikka vahvistaa oppimista ja tekee hyvää aivoille

Kuperkeikan opettelu voi olla työläs oppimisprosessi, mikä jo itsessään aktivoi aivoja. Kun opettelee uusia liikuntataitoja, se todennäköisesti aktivoi myös sellaisia alueita, jotka liittyvät työelämässä jaksamiseen ja keskittymiskykyyn.

Lisätietoa kuperkeikkahaasteesta 

Median akkreditointi Messukeskukseen

Lapsimessut 19.–21.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Lisätietoja messuista. 

 

 

Haku