Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 9.-10.3.2024 Kisakallion Urheiluopistolla
29.02.2024

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 9.-10.3.2024 Kisakallion Urheiluopistolla

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Tänä keväänä kilpailu järjestetään Voimisteluliiton ja Kisakallion yhteistyöllä Kisakallion Urheiluopistolla 9.-10.3.2024.

Kilpailuun on ilmoittautunut lähes 130 voimistelijaa Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan junioreiden ja senioreiden yksilökilpailussa, joukkuekilpailussa, duoissa/trioissa ja lisäksi yksilöiden team-kilpailussa.

Suomen PM-edustajat tulevat kahdeksasta eri seurasta, jotka ovat Elise Gymnastics, Elise-Vantaa, Imatran Voimistelijat, Jyväskylän Voimistelijat -79, Olarin Voimistelijat, Sport Club Olymp, Tampereen Sisu ja Turun Urheiluliitto.

Viime vuoden EM-finalisti Emmi Piiroisen (Olarin Voimistelijat) valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin.

”Päivä päivältä opin uusia asioita ja menen eteenpäin. Odotan PM-kisoilta eniten onnistumisia ja nauttimista. Tavoite on, että ajatukset pysyisivät kasassa läpi kisan. Totta kai voittaminen olisi ihan hieno juttu”, Emmi Piiroinen toteaa.

Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu) osallistuu ensimmäisiä kertoja kansainväliseen kilpailuun senioreiden sarjassa. Miltä tuntuu nousta senioreiden sarjaan? 

”Tuntuu erikoiselta, enkä oikein vielä edes ymmärrä, että olen noussut seniorisarjaan. On ollut tosi kivaa päästä tekemään uusia ohjelmiani, jotka ovat aiempiin ohjelmiini verrattuna paljon haastavampia”, Anastasia Rogozhina kertoo.

Muut suomalaiset senioreiden yksilösarjassa kilpailevat ovat Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) ja Susa Lahtinen (Jyväskylän Voimistelijat -79).

Senioreiden joukkueet 

Suomea joukkuekisassa edustaa maajoukkue, johon kuuluvat seuraavat voimistelijat: 

  • Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat)
  • Nea Kapiainen (Sport Club Olymp)
  • Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat)
  • Anni Olkkonen (Elise Gymnastics)
  • Anastasiia Polishchuk (Elise Vantaa)

”Valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Olemme päässeet tänä vuonna treenaamaan kaksi kertaa Kisakallioon, jossa PM-kisat järjestetään. On ollut hyvä saada tuntumaa kisapaikkaan ja harjoitella hyvissä olosuhteissa. Odotamme innolla kotikisoja ja eniten odotammekin esiintymistä kotiyleisölle. Tavoitteenamme on tehdä hyvät oman tasomme mukaiset suoritukset ja nauttia esiintymisestä”, kertoo kapteeni Elisabeth Jamil.

Rytmisen voimistelun maajoukkue kevät 2024

Rytmisen voimistelun maajoukkue helmikuussa 2024.

Senioreiden duot  

PM-kisoissa kisataan myös duo/trio-sarjassa. Suomea sekä junioreissa että senioreissa edustaa kaksi duoa.

Elise Gymnasticsin Amanda Äänismaa ja Kiira Kulmala osallistuvat duo/trio-sarjaan. Tässä sarjassa kilpaillaan PM-kisojen lisäksi kansallisesti, mutta se ei ole arvokisojen ohjelmassa.

”Valmistautuminen PM-kisoihin meidän osalta on sujunut hyvin. Tavoitteena viimeisille viikoille meillä on ollut luoda enemmän varmuutta ja siisteyttä ohjelmaan. Kisoilta odotamme mahtavaa kannustusta ja onnistumisia”, he kertovat. 

Amanda Miskala ja Siiri Salminen (Jyväskylän Voimistelijat -79) ovat harjoitelleet ja kokeneet yhdessä paljon. 

”Yksi haaveistamme oli päästä edustamaan Suomea PM-kilpailuihin meitä inspiroivalla ohjelmalla, sekä haastaa itseämme. Lähdemme kisaan kaikkemme antaneena. Olemme erittäin kiitollisia saamastamme PM-paikasta. Olemme kiitollisia myös tekemästämme periksiantamattomasta työstä, luottamuksesta, sekä tästä mahdollisuudesta. Odotamme kivaa tapahtumaa, sekä saavamme arvokasta kisakokemusta”, duo kertoo. 

Junioreiden sarjoissa Suomella vahva edustus

Junioreiden yksilösarjassa Suomea edustavat Olarin Voimistelijoiden Aino Törmänen, Alva Stenbäck ja Isabel Järvinen sekä Jyväskylän Voimistelijoiden Saga Jekunen ja Saana Hämäläinen. 

”Valmistautuminen PM-kisoihin on mennyt hyvin ja tehokkaasti. Ohjelmia on hiottu paljon. Odotan PM-kisoilta erityisesti sitä, että saa edustaa Suomea kansainvälisellä tasolla ja tavoitteeni on tehdä omat maksimisuoritukset ja nauttia samalla kisoista”, kertoo helmikuun PM-karsinnassa ykköseksi voimistellut Törmänen.

Junioreiden joukkuekilpailussa Suomella on kaksi edustajaa: Turun Urheiluliiton Team Lemonit ja Jyväskylän Voimistelijoiden Team Zirkone. Duo/trio-sarjassa PM-kisoissa kisaavat puolestaan Hilla Keskinen ja Kristiina Alatalo (Tampereen Sisu) sekä Ilona Huikko ja Viivi Savolainen (Imatran Voimistelijat).

Kilpailun aikataulu yleisölle 

Lauantai 9.3.2024

10.15 Kilpailun avajaiset

10.30 Junioreiden yksilöiden 4-ottelu ja team-kilpailu

14.30 Senioreiden yksilöiden 4-ottelu ja team-kilpailu

18.00 Junioreiden ja senioreiden joukkuekilpailu

n.19.45 Palkintojen jako

 

Sunnuntai 10.3.2024

10.00 Junioreiden ja senioreiden duo/trio-kilpailu

12.00 Junioreiden ja senioreiden joukkueiden finaalit

13.45 Junioreiden ja senioreiden yksilöiden finaalit

n.16.00 Palkintojen jako

 

Median ilmoittautuminen 7.3.2024 mennessä osoitteeseen riikka.hopiavaara@voimistelu.fi

Lisätietoja kilpailujen sivuilta >>

 

 

Haku