Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun ja kilpa-aerobicin Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonloppuna
13.05.2024

Akrobatiavoimistelun ja kilpa-aerobicin Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonloppuna

SM-mitalit

Akrobatiavoimistelun SM-kisat järjestetään Mikkelissä ja kilpa-aerobicin Kajaanissa 18.-9.5.2024.

Tänä vuonna akrobatiavoimistelun SM-kisoissa on ennätysmäärä kokoonpanoja, yhteensä 27. Osallistujien määrä on kasvanut etenkin parien sarjoissa. SM-kilpailut käydään ensimmäistä kertaa kolmessa ikäsarjassa: 12–18-vuotiaat, 13–19-vuotiaat ja yli 15-vuotiaat.

Akrobatiavoimistelu onkin kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana, ja lajin lisenssiurheilijamäärät ovat kasvaneet merkittävästi, mikä heijastuu myös lajin SM-kilpailuun osallistuvien kokoonpanojen määrään.

SM-kilpailun alkukilpailun yhteydessä ratkotaan ohjelmakohtaiset Suomen mestarit: nosto-ohjelmien ja heitto-ohjelmien mestaruudet. Alkukilpailun kokonaispisteiden perusteella finaaliin pääsee kustakin sarjasta 6 tai 8 kokoonpanoa riippuen osallistujien määrästä. Finaalissa suoritetaan yhdistetty ohjelma. Kokonaiskilpailun Suomen mestaruudet palkitaan kolmen ohjelman (nosto-ohjelma + heitto-ohjelma + yhdistetty ohjelma) yhteenlaskettujen pisteiden perusteella. 

SM-kisa on samalla kauden viimeinen kilpailu, jossa voi antaa näyttöjä syyskuussa Portugalin Guimarãesissa käytäviin akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC (World Age Group Competition) -kilpailuihin. 

Aikuisten (yli 15-vuotiaden) sarjassa kilpaileva trio on Anna Kivistö, Netta Nuppola ja Maisa Tatti (Akron Taika), joka on näyttänyt vahvoja otteita alkukauden kilpailuissa. Nuorten sarjoissa käydään kovempaa kilpailua sekä parien että triojen sarjoissa.

Kilpa-aerobicissa kaikki kotimaiset lajin huiput

Kilpa-aerobicissa on odotettavissa jännittävä SM-kilpailu, sillä SM-finaali toimii myös viimeisenä karsintana syksyn MM-kilpailuita varten. Lisäksi nuorten sarjoista aikuisiin on noussut monia tulokkaita, joten SM-kilpailussa nähdään useita uusia kokoonpanoja ja yksilöitä aikuisten sarjassa.

Kilpailussa nähdään kaikki kotimaiset lajin huiput ja moni yksilö ja kokoonpano onkin saavuttanut jo kauden aikaisemmissa kilpailuissa MM-karsintojen pisterajoja, taso on kova ja MM-kisalipuista käydään kovaa kilpailua. Tämän SM-kisan yllättäjänä on  nuorten sarjasta aikuisiin tänä keväänä noussut viime syksyn nuorten EM-mitalisti ja toissa vuoden nuorten World Age group-kilpailun mitalisti Sampo Nousiainen, joka nähdään niin yksilönä, sekaparisarjassa kuin joukkuesarjassakin.

 

Akrobatiavoimistelu

Aikataulu: lauantaina alkaen 11:30, sunnuntaina alkaen klo 10

Paikka: Saimaa Stadiumi, Raviradantie 22 B 50100 Mikkeli

Tarkempi aikataulu ja suoritusjärjestykset Kisanetistä. 

 

Kilpa-aerobic

Aikataulu: lauantaina klo 15.20–19, sunnuntaina alkaen 12:50, palkintojenjako klo 16:20.

Paikka: Kajaanihalli, Ratakatu 2, 87100 Kajaani

Tarkempi aikataulu ja suoritusjärjestykset Kisanetistä.

 

Haku