Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kuormittunut ihminen tekee tunnepitoisia päätöksiä – valmentajien hyvinvointiin on tarjolla tukea
13.04.2023

Kuormittunut ihminen tekee tunnepitoisia päätöksiä – valmentajien hyvinvointiin on tarjolla tukea

”On hyvä tunnistaa, millaiset asiat kuormittavat meitä nykypäivän muuttuvassa maailmassa”, sanoo työnohjaaja Eva Valtanen. Hän pitää seuroille kolmen työpajan sarjan, jossa aiheena on valmentajien hyvinvoinnin tukeminen eri näkökulmista.

Maailma on muuttunut ja seuratoiminta sen mukana. Muutoksen voimat vaikuttavat kaikkiin, jotka toimivat seuroissa. Vastuu toimintaympäristön kehittämisestä on kaikkien yhteinen, Eva Valtanen painottaa.

Työpajojen aiheina ovat turvallisuus, vuorovaikutus ja tunteet. Miksi nämä aiheet ovat tärkeitä, Eva Valtanen?

Työpajasarjan osa 1 ”Turvallisuus”

”Jos ei ole rajoja, toiminta on rajatonta. Ja se kuormittaa. Vaikka rajat ovat alati liikkeessä, on hyvä tunnistaa, missä niitä on tai missä niitä pitäisi olla.”

Maailmaa ei saa valmiiksi, joten työtehtävät olisi kohtuullistettava eli asetettava rooliin tai tehtävään liittyvät rajat.

”Ympäristö haastaa koko ajan muuttamaan rajoja. Meillä on myös sellainen työntekemisen eetos, että touhukkuus on tehokasta. Oikeasti olisi pysähdyttävä pohtimaan ja kuuntelemaan, mutta se koetaan tehottomaksi.”

Työpaja järjestetään torstaina 20.4. klo 9:00-10:30 ilmoittautuminen

Työpajasarjan osa 2 ”Vuorovaikutus”

”Vuorovaikutusteema liittyy suoraan turvallisuuteen, sillä rajoja määritellään vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Ne pitäisi tehdä suhteissa niihin ihmisiin, joiden kanssa tehdään töitä, ja siihen tarvitaan vuorovaikutusta.”

Vuorovaikutus voi olla vaikeaa, koska haluamme olla oikeassa.

”Yhteistä todellisuutta hahmotetaan dialogissa. Se ei ole juupas, eipäs -keskustelua. Ihminen on niin ihastunut omiin ajatuksiinsa, ettei halua kuulla muiden mietteitä. Meillä on tarve olla aina oikeassa. Oikeassa oleminen ei ole absoluuttinen tila vaan sekin on tunne.”

Työpaja järjestetään keskiviikkona 17.5. klo 9:00-10:30 ilmoittautuminen

Työpajasarjan osa 3 ”Tunteet”

Eva Valtanen huomauttaa ihmisten kuvittelevan, että kun tunteista ei puhuta, silloin ne eivät vaikuta työssä.

”Tunteet ovat niin voimakkaita ja vahvoja, ettei niitä pysty blokkaamaan pois. Koetamme perustella, että puhutaan vain asioista, ei tunteista, mutta silti ympäristössä tapahtuvat jännitteet ja konfliktit vaikuttavat tunteisiin. On hyvä pystyä sanottamaan ja tunnistamaan, mitä tunteita eri asiat synnyttävät meissä.”

Valtanen huomauttaa, että mitä kuormittuneimpia me olemme, sitä herkemmin teemme tunnepitoisia päätöksiä.

Työpaja järjestetään tiistaina 22.8. klo 9:00-10:30 ilmoittautuminen

Helpotusta omaan arkeen

Tarkoitus on, että työpajassa osallistuja oivaltaa asioita tai saa uudenlaisen suhteen itseen, toimintaympäristöön tai rooliinsa. Työpaja tuo jotain muutosta tai helpotusta omaan arkeen ja työhön.

”Meillä on ahneus muutoksiin, mutta ison muutoksen arkeen vieminen on vaikeaa, pieni ja hyödyttävä muutos on paras”, Eva Valtanen sanoo ja toivottaa kaikki tervetulleeksi työpajoihin.

Eva Valtanen on coach ja työnohjaaja, joka työskentelee yrityksessään MieliValtanen Oy. Se on vuonna 2010 päivitetty yritys, jonka perustehtävänä on tarjota kohtaamisia ja kehittymisen paikkoja yhdessä tekemisen tueksi.

Lue lisää työpajoista ja ilmoittaudu mukaan!

Haku