Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kuopion Voimistelupäivät ja Lumo-tapahtuma siirretty
09.04.2021

Kuopion Voimistelupäivät ja Lumo-tapahtuma siirretty

Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuma siirtyvät kesäkuulta vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen vuoteen 2024. Järjestävänä seurana toimii tällöinkin Kuopion Reippaan Voimistelijat. Vuoden 2022 Voimistelupäivät järjestetään suunnitellusti Tampereella Gymnaestradan yhteydessä ja 2023 Oulussa.

Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuma oli tarkoitus järjestää Kuopiossa 11.-13.6.2021. Tapahtuma olisi koonnut jopa 4000 osallistujaa ympäri Suomen kilpailemaan ja esiintymään esitellen voimistelun ja tanssin elinkaarta ja riemua aina lapsista ikääntyneisiin. Nykyisessä koronavirustilanteessa Voimistelupäivien ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ja terveysturvallisesti ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista, mistä johtuen Suomen Voimisteluliitto ja järjestävä seura Kuopion Reippaan Voimistelijat tekivät yhteispäätöksen siirtää tapahtuma kesälle 2024.

”Peruutusten ja siirtojen tekeminen on aina harmillista, mutta terveysturvallisuus ja vastuullinen toiminta ovat etusijalla. Tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii paljon työtä järjestävältä seuralta. Siksi on hienoa, että seura lähtee järjestämään tapahtumaa ja pääsemme näkemään Voimistelupäivät ja Lumo-tapahtuman Kuopiossa 2024”, kertoo Suomen Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.

”Tapahtuma myönnettiin seurallemme syksyllä 2017 ja siitä asti olemme rakentaneet tätä suurtapahtumaa Kuopioon. Järjestelyissä on ollut mukana suuri joukko toimijoita; työntekijöitämme, seuramme vapaaehtoisia, paikallisia yrityksiä sekä Kuopion kaupunki. Haluan kiittää kaikkia näitä tahoja suurella sydämellä tehdystä työstä. Suuntaamme nyt yhdessä Suomen Voimisteluliiton ja Kuopion kaupungin kanssa katseet kesään 2024”, kertoo Kuopion Reippaan Voimistelijoiden toiminnanjohtaja ja Voimistelupäivien tapahtumapäällikkö Jonna Heikkinen.

Vuosittain järjestettävien Voimistelupäivien tunnelmasta päästään nauttimaan seuraavan kerran Tampereella, kun tapahtuma järjestetään osana Tampere Gymnaestrada -suurtapahtumaa kesäkuussa 2022.


Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

Haku