Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Koulutuslisenssit kaudelle 2024-2026 nyt haettavissa
04.03.2024

Koulutuslisenssit kaudelle 2024-2026 nyt haettavissa

Koulutuslisenssi mahdollistaa lasten ja nuorten ohjaajien sekä lajivalmentajien kouluttamisen seuran sisällä seuranne aikatauluun ja koulutusrytmiin sopivasti sekä vaikuttavasti.  Kouluttautumisen kynnys madaltuu, kun koulutus toteutetaan seurassa ja kouluttaminen on seuralle kustannustehokasta, kun kerralla voidaan kouluttaa laajempi joukko ohjaajia ja valmentajia.

Koulutuslisenssissä on tarjolla kolme lisenssivaihtoehtoa:

1. Starttilisenssi, jolla seura saa kouluttaa Voimisteluohjaajan starttia; avoin kaikille jäsenseuroille
2. Lasten ja nuorten ohjaaja-/valmentajalisenssi, jolla seura saa  kouluttaa Voimisteluohjaajan starttia, Voimistelukoulua ja Laatua lapsuusvaiheen ohjaukseen -koulutusta; vain Tähtiseuroille
3. 1-tason lisenssi, jolla järjestämisoikeus tulee seuraaviin koulutuksiin: Voimisteluohjaajan startti, Voimistelukoulu, Laatua lapsuusvaiheen ohjaukseen, Lajitaidon peruskoulutus ja Fyysisen valmennuksen peruskoulutus; vain Tähtiseuroille

Koulutuslisenssi on voimassa kahden vuoden ajan ja siinä ei ole määrällisiä rajoituksia koulutusten tai koulutettavien osalta. Lisenssikausi käynnistyy 1.8.2024 ja päättyy 31.7.2026. Koulutuslisenssiä voi hakea yksittäinen seura tai useampi seura yhdessä (2-3 tai 4-6 seuraa). Lisenssin hinta/seura on edullisempi, jos lisenssi on useamman seuran yhteinen. Lisenssin hinnoittelussa huomioidaan myös pienten ja keskisuurten seurojen mahdollisuudet lähteä mukaan toimintaan.

Koulutuslisenssimalli on ollut käytössä vuodesta 2015 asti ja siinä on ollut mukana n. 40 eri voimisteluseuraa. Seurakirjo on ollut laaja sekä seurojen koon, toimintamuodon että maantieteellisen sijainnin näkökulmasta. Seurojen kokemukset toiminnasta ovat olleet pääosin erittäin positiivisia. Keskeisimpänä hyötynä seurat ovat pitäneet koulutettujen ohjaajien ja valmentajien määrän nousua, ohjaajien/valmentajien koulutuskynnyksen madaltumista, kustannustehokkuutta sekä mahdollisuutta kytkeä kouluttautuminen osaksi arjen ohjaus- ja valmennustyötä. 

Alla esimerkkejä seurojen 2-vuotisen lisenssikauden aikana toteutuneista koulutus- ja osallistujamääristä:
– Kahden keskisuuren seuran yhteinen 1-tason lisenssi: toteutuneita koulutuksia 12, osallistujia koulutuksissa yhteensä 218
– Suuren seuran oma 1-tason lisenssi: toteutuneita koulutuksia 10, osallistujia yhteensä 131
– Pienen seuran (alle 200 jäsentä) startti lisenssi: 3 koulutusta, osallistujia yhteensä 19

Koulutuslisenssi on siis mahdollistanut hyvin erilaistenkin seurojen tehokkaan ja vaikuttavan kouluttautumisen. Olisiko toimintamalli sopiva myös teidän seuraanne?

Lisätiedot mm. hinnat löydät täältä

Linkki hakulomakkeeseen

Hakuaikaa on 30.4 asti. Huom! Kouluttajakoulutus uusille kouluttajille on jo 25.5. Varmistattehan jo hakuvaiheessa, että kouluttajanne pääsevät osallistumaan kouluttajakoulutukseen.

Haku