Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Koulutuslisenssillä vaikuttavuutta seurojen osaamisen kehittämiseen
11.11.2020

Koulutuslisenssillä vaikuttavuutta seurojen osaamisen kehittämiseen

Mies ohjaa lapsia

Koulutuslisenssi mahdollistaa lasten ja nuorten ohjaajien sekä lajivalmentajien kouluttamisen laajamittaisesti sekä seuranne aikatauluun ja koulutusrytmiin sopivasti. Kouluttautuminen tapahtuu seuran sisällä, mikä tukee opitun asian kiinnitymistä ohjaajien ja valmentajien saliarkeen. 

 

Koulutuslisenssistä on tarjolla kaksi vaihtoehtoa:

  • Starttilisenssi, jolla seura saa järjestää Voimisteluohjaajan startti koulutusta seuran sisällä
  • 1-tason lisenssi, jolla järjestämisoikeus tulee seuraaviin koulutuksiin: Voimisteluohjaajan startti, Voimistelukoulu, Monipuolista harjoittelua, Lajitaidon peruskoulutus ja Fyysisen valmennuksen peruskoulutus.

 

Koulutuslisenssi on voimassa kahden vuoden ajan ja siinä ei ole määrällisiä rajoituksia koulutusten tai koulutettavien osalta. Koulutuslisenssiä voi hakea yksittäinen seura tai useampi seura yhdessä (2, 3 tai 4-6 seuraa). Lisenssin hinta/seura on edullisempi, jos lisenssi on useamman seuran yhteinen. Myös seuran koko on huomioitu hinnoittelussa (pienet/keskisuuret/suuret seurat). 

 

Koulutuslisenssimalli on ollut käytössä vuodesta 2015 asti ja siinä on ollut mukana 32 eri voimisteluseuraa. Seurakirjo on ollut laaja sekä seurojen koon, toimintamuodon että maantieteellisen sijainnin näkökulmasta. Seurojen kokemukset toiminnasta ovat olleet pääosin erittäin positiivisia. Keskeisimpänä hyötynä seurat ovat pitäneet koulutettujen ohjaajien ja valmentajien määrän nousua, ohjaajien/valmentajien koulutuskynnyksen madaltumista, kustannustehokkuutta sekä mahdollisuutta kytkeä kouluttautuminen osaksi arjen ohjaus- ja valmennustyötä. Alla esimerkkejä seurojen 2-vuotisen lisenssikauden aikana toteutuneista koulutus- ja osallistujamääristä:

  • Kahden keskisuuren seuran yhteinen 1-tason lisenssi: toteutuneita koulutuksia 12, osallistujia koulutuksissa yhteensä 218
  • Suuren seuran oma 1-tason lisenssi: toteutuneita koulutuksia 10, osallistujia yhteensä 131
  • Pienen seuran (alle 200 jäsentä) startti lisenssi: 3 koulutusta, osallistujia yhteensä 19

Koulutuslisenssi on siis mahdollistanut hyvin erilaistenkin seurojen tehokkaan ja vaikuttavan kouluttautumisen. Olisiko toimintamalli toimiva myös teidän seurassanne?

Lisätietoja ja linkin hakulomakkeeseen löydät täältä. Hakuaikaa on jatkettu 22.11. asti. Aiemmasta linjauksesta poiketen 1-tason lisenssiä voivat hakea myös seurat, joilla ei vielä ole Tähtiseura sertifikaattia, mutta jotka sitoutuvat aloittamaan prosessin vuoden 2021 aikana ja joilla koulutukset ovat osa laajempaa seuran sisäistä osaamisen kehittämisen järjestelmää.

Uutista päivitetty 11.11.2020

Haku