Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kolme suomalaisvoimistelijaa telinevoimistelun World Challenge Cupiin Varnaan
23.05.2023

Kolme suomalaisvoimistelijaa telinevoimistelun World Challenge Cupiin Varnaan

Voimistelija puomilla

World Challenge Cup kilpaillaan 24.-28.5.2023 Bulgarian Varnassa. Suomalaisista mukana ovat Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Sara Loikas (HIFK Gymnastics) ja Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat ’79). 

Bulgarian Varnassa pidettävät kilpailut aloittavat touko-syyskuussa järjestettävien kuuden World Challenge Cup -kilpailujen sarjan. 

Suomesta Varnaan matkustavat: 

•    Sara Loikas (HIFK Gymnastics; valmentaja Maxim Podobed)
•    Rosanna Ojala (Tampereen Sisu; valmentajat Bernadett Balázs ja Milan Udvaracz)
•    Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat ’79; valmentaja Antti Palkola)

”Kilpailen Varnassa nojapuilla, puomilla ja permannolla. Tavoittelen tietenkin onnistuneita ja siistejä suorituksia joka telineellä. Odotan myös hyvää kisafiilistä ja on hauska päästä kilpailemaan ulkomaille hetken tauon jälkeen”, Sara Loikas kertoo. 

”Kilpailen nojapuilla Varnassa. En oikeastaan ole asettanut mitään sijoituksellista tavoitetta vielä koska ei ole tietoa kilpailun tasosta. Mulla on nyt uusi nojapuusarja, jota yritin jo SM-kisoissa ja siinä on ihan hyvät D-pisteet (vaikeuspisteet) niin tavoite vaan saada se läpi”, Rosanna Ojala kertoo. 

”Kilpailen permannolla ja hypyssä. Tavoitteena mulla on tehdä hyvät sarjat ja saada sitä kautta finaalipaikat. Uskon että hyvillä onnistumisilla se on mahdollista molemmilla telineillä”, Niila Sinivuori kommentoi. 

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin. 

Aikataulu

25.5.2023

Karsinnat klo 14:00 – 17:00
Miehet: permanto, hevonen, renkaat
Naiset: hyppy, nojapuut

26.5.2023

Karsinnat klo 14:00 – 17:00
Miehet: hyppy, nojapuut ja rekki
Naiset: puomi, permanto

27.5.2023 
Finaalit klo 13.30 alkaen
Miehet: permanto, hevonen, renkaat
Naiset: hyppy, nojapuut

28.5.2023
Finaalit klo 13.30 alkaen
Miehet: hyppy, nojapuut ja rekki
Naiset: puomi, permanto

 

Haku