Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kolme rytmisen voimistelun maailmancup-kilpailua huhtikuussa
10.04.2024

Kolme rytmisen voimistelun maailmancup-kilpailua huhtikuussa

Rytmisen voimistelun maajoukkue 2024

Huhtikuussa käydään rytmisessä voimistelussa maailmancup-kilpailut Sofiassa (Bulgaria) 12.–14.4., Bakussa (Azerbaidžan) 19.–21.4. ja Tashkentissä (Uzbekistan) 26.-28.4.2024. 

Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) osallistuu kaikkiin kolmeen kilpailuun ja maajoukkue Sofian ja Tashkentin kilpailuihin. Urheilijat saavat kisoista tärkeää kansainvälistä kisakokemusta ennen kevään EM-kisoja.

”Kisoissa tärkeänä tavoitteena on tehdä ajatuksella ja näyttää kuinka kaunis tämä laji on. Kisoissa onnistumista on minulle, kun olen antanut kaiken tulla sydämestä. Onnistumista on myös sellainen suoritus, jossa olen pystynyt ajatella ja selvitä tilanteista, jossa kaikki ei ole mennyt ihan täydellisesti eli olen pystynyt korjata virheet mahdollisimman pieniksi. Tykkään paljon esiintyä, mistä tulee myös lisää energiaa”, Emmi Piiroinen kertoo.

Naisten maajoukkueen kokoonpano on Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics), Nea Kapiainen (Sport Club Olymp) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa).

”Harjoituksissa onnistuneet heitot ja puhtaat kokonaiset ovat ilahduttaneet meitä. Tavoitteenamme on näyttää kisoissa se, mitä olemme harjoitelleet treeneissä. Yritämme parantaa suorituksiamme kisasta kisaan. Puhtaat suoritukset, joihin voimme olla tyytyväisiä ja se että pystymme ylittämään ja voittamaan itsemme on meille onnistumista”, kertoo joukkueen kapteeni Elisabeth Jamil.

Viimeinen maailmancupin osakilpailu käydään Milanossa Italiassa 21. – 23.6.2024. Ennen sitä kilpaillaan Euroopan mestaruuksista: Rytmisen voimistelun EM-kilpailut järjestetään 22.-26.5.2024 Unkarin Budapestissa, lue lisää kilpailujen verkkosivuilta >> 

Kilpailujen tiedot

FIG World Cup 2024 Sofia (BUL) 12.-14.4.

Osallistujat: Emmi Piiroinen & maajoukkue

FIG World Cup 2024 Baku (AZE) 19.-21.4.

Osallistujat: Emmi Piiroinen

FIG World Cup 2024 Tashkent (UZB) 26.-28.4.

Osallistujat: Emmi Piiroinen & maajoukkue

 

Kuva: Indrek Kask

Haku