Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin Tokion maailmancupiin lähtee vahva suomalaisedustus
20.05.2024

Kilpa-aerobicin Tokion maailmancupiin lähtee vahva suomalaisedustus

Kilpa-aerobicin maailmancupkilpailut voimistellaan 25.-26.5.2024 Tokiossa, Japanissa. Kilpailuun lähtee edustamaan useita tuoreita SM-mitalisteja.

Naisten yksilösarjassa nähdään juuri viidennen SM-mitalinsa voittanut Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto). Samassa sarjassa kilpailee myös SM-hopeaa voittanut Nea Hukkanen (Turun Urheiluliitto).

”SM-kilpailuissa onnistuin tekemään varman suorituksen, josta jäi todella hyvä fiilis. Tokion maailmancupiin lähdetään hakemaan finaalipaikkaa”, Nea Kivelä kommentoi kauden päätöskisaa.

Nea Hukkanen lähtee kilpailuun odottavaisin tunnelmin.

”Lähden World Cupiin todella odottavaisin ja innostunein fiiliksin. On jännittävää päästä näkemään millaisen vastaanoton uusi telinevoimisteluteemainen yksilöohjelmani saa kansainvälisillä lavoilla. Tämä on kevään pääkisa ja lähdenkin hakemaan onnistunutta suoritusta ja hyvää fiilistä urani kolmannesta aikuisten yksilösarjan World cup kisasta”, Hukkanen pohtii.

Miesten yksilösarjassa kilpaileva Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) tavoittelee maailmancupissa finaalipaikkaa. Maaliskuun Cantanheden maailmancupissa Nousiainen ylsi historiallisesti finaalin kuudenneksi, joten tavoitteet ovat korkealla.

”Kausi on sujunut hyvin ja on tullut onnistumisia. Tokion maailmancupissa olisi kiva päästä finaaliin ja tehdä oma paras suoritus. Maailmancupissa kilpailen sekä yksilöllä että triolla” Nousiainen kommentoi.

Joukkuekisassa Suomea edustavat tuoreet SM-kultamitalistit Nanne Teinikivi, Nea Hukkanen ja Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto). 

”Lähdetään World Cupiin innostunein ja luottavaisin fiiliksin, vaikka vähän jännittäviä hetkiä takana, kun yksi urheilijoista oli pitkään kipeänä. Nyt odotellaan kuitenkin jo, että päästään kisaamaan tällä uudella kokoonpanolla ja ohjelmalla ensimmäistä kertaa kansainvälisiin kisoihin”, joukkue kommentoi.

Ryhmäsarjassa nähdään Inka Kilpeläinen, Adeelia Koponen, Nea Hukkanen, Nea Kivelä ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). 

”Lähdemme parantamaan suoritustamme SM-kisoista. Maailmancupissa tavoittelemme finaalipaikkaa ja mahdollisesti mitalisijaa”, ryhmä arvioi.

Kilpailuun lähtevät lisäksi valmentaja Saija Salminen sekä tuomari Lotta Arola.

”Valmistautuminen on mennyt yleisesti hyvin. SM-kisat näyttivät, että ohjelmat ovat menossa oikeaan suuntaan. Nyt vielä muutama harjoitus ja sitten hyvillä mielin matkaan”, delegaation johtaja Saija Salminen kommentoi.

Aikataulu

Aikataulu on Suomen aikaa. Japanissa kello on 6 tuntia edellä.

Keskiviikko 22.5. 

Matkustuspäivä

Lauantai 22.5. 

8:00-12:30: yksilöiden, joukkueiden ja ryhmien alkukilpailut

Sunnuntai 26.5.

7:45-11:30: Finaalit

Tiistai 28.5.

Paluu Suomeen

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä >>

Lisätietoja:
Saija Salminen
+358 405765844
saija.salminen@turunurheiluliitto.fi
Head of Delegation

Kuva: Tanja Martikainen / Kajaani Gymnastics

Haku