Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin Suomen kärki kokoontuu viikonloppuna SM-kilpailuihin Tampereelle
22.11.2021

Kilpa-aerobicin Suomen kärki kokoontuu viikonloppuna SM-kilpailuihin Tampereelle

Kilpa-aerobicin SM-kilpailut sekä kilpasarjojen mestaruuskilpailut voimistellaan tulevana viikonloppuna 26.–28.11. Tampereella. Luvassa on kovatasoinen kilpailu, jossa nähdään jälleen suomalaisurheilijoiden huippusuorituksia.

Viime vuoden naisten sarjan SM-hopeaan yltänyt Nea Kivelä, Turun Urheiluliitosta, lähtee kirkastamaan tulostaan ja tavoittelee SM-kultaa. 

– Kausi on ollut pitkä ja erilainen kun kauden pääkilpailu eli EM-kilpailut olivat jo heti alkukaudesta syyskuussa. EM-kilpailun jälkeen olen saanut kuitenkin hyvin pidettyä motivaatiota yllä myös kotimaan kilpailukauteen ja odotankin innolla sen huipentumista SM-kilpailuihin. Haluan nauttia lavalla ja toivon etenkin finaalissa ehjää ja varmaa suoritusta, jossa saisin näytettyä parasta itseäni, Kivelä kommentoi ennakkotunnelmiaan.

Myös viime vuoden naisten sarjan kolmanneksi voimistellut Linn Agha, Turun Urheiluliitosta, lähtee kilpailuihin hyvällä motivaatiolla. SM-kilpailut ovat näillä näkymin Aghan viimeiset kilpa-aerobicin parissa.

– Kovan EM-treeniputken jälkeen lähdin harjoittelemaan yksilöohjelmaani rauhallisissa merkeissä. Nyt ohjelma on hiottu parhaimpaan mahdolliseen kuntoon, kyseessä on kuitenkin jo vanha ja tuttu koreografia. Tavoitteeni kilpailuissa on suorittaa kaikki ohjelman vaikeusliikkeet onnistuneesti sekä tehdä kaiken kaikkiaan puhdas suoritus. Tähtäimessä minulla on päästä mitalisijoille, Agha kommentoi kulunutta kilpailukautta ja valmistautumistaan kauden päätöskilpailuun.

AG2-sarjassa mitalivääntöä käytiin viime vuonna Tampereen Sisun Lumi Vahteriston sekä Turun Urheiluliiton Hilda Laaksosen välillä, Vahteriston voittaessa kultaa. Nämä kilpailut ovat Vahteriston viimeiset nuorten sarjassa ja hän kilpailee yksilö- sekä ryhmäsarjoissa.

– Tavoitteeni SM-kilpailuihin on uusia nuorten sarjan Suomen mestaruuteni. Lähden kuitenkin tavoittelemaan oman tasoista puhdasta suoritusta ja katson mihin se riittää. Pääsin aloittamaan kotimaan kilpailukauden loukkaantumisen vuoksi vasta Kajaanin SM-karsinnoista. Siellä sain tehtyä varman ohjelman, josta oli hyvä jatkaa kohti SM-kilpailuja hyvällä fiiliksellä, kommentoi hallitseva nuorten SM-mestari Vahteristo ennakkotunnelmiaan.

Myös Hilda Laaksonen lähtee kauden päätöskilpailuun hyvällä fiiliksellä. Laaksonen kilpailee viikonloppuna kolmella ohjelmalla, yksilö-, trio- sekä ryhmäsarjoissa.

–  Kausi on mennyt hyvin, vaikka se on ollut melko pitkä. Olen onneksi pysynyt terveenä ja pystynyt treenaamaan paljon. Tavoitteet kaikilla ohjelmilla on hyvä onnistunut suoritus ja Suomen mestaruus. Olen valmistautunut kisoihin treenaamalla ahkerasti ja muistamalla myös levätä, Laaksonen kommentoi.

Kilpailujen ainoa miesedustaja, Tampereen Sisun Sampo Nousiainen, lähtee kilpailuihin tavoittelemaan neljällä ohjelmallaan mahdollisimman monta Suomen mestaruutta. Nousiainen kilpailee yksilö, pari, trio sekä ryhmäohjelmissa.

– Kausi on sujunut kokonaisuudessaan hyvin, asetetut tavoitteet on saavutettu ja ylitetty EM-kilpailuissa. Odotan innolla, että pääsen näyttämään vielä osaamistani tällä ohjelmalla SM-kilpailuissa. Ensi kaudelle on tulossa uusia koreografioita sekä uusi triokokoonpano. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja olen pysynyt terveenä, Nousiainen kommentoi ja lisää vielä: 

– Tsemppiä kaikille SM-kilpailuihin ja tervetuloa Tampereelle!

Kilpailut alkavat karsintakilpailulla perjantaina 26.11. kello 17.00. Lauantaina 27.11. kilpailut alkavat kello 10.30 ja SM-finaalit käydään kello 14.00 alkaen. Sunnuntaina 28.11. kilpaillaan vielä kilpasarjojen mestaruuksista.

Kilpailujen tuloksia julkaistaan livenä  tähän osoitteeseen.

Lisätietoja kilpailuista löytyy kisanetin sivuilta.

Kilpailupaikka: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, D-halli, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.
Aikataulu: Pe 26.11. SM alkukarsinta 19.00–20.10.
                  La 27.11. lasten sarjat 10.30–12.50, SM-finaali ja AeroDance 14.00-17.40.
                  Su 28.11. kilpasarjojen mestaruuskilpailut 10.00–15.00.

 

Kuva: Ennagraphy. Kuvassa Tampereen Sisun urheilijat Nousiainen, Nääppä, Ollila.

Haku