Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin maailmanmestaruuksista kilpaillaan loppuviikosta Portugalissa
15.06.2022

Kilpa-aerobicin maailmanmestaruuksista kilpaillaan loppuviikosta Portugalissa

Kilpa-aerobicin MM-kilpailujen Suomen edustajat

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut järjestetään 16.–18.6.2022 Portugalin Guimaraesissa. Suomelta edustusta nähdään naisten yksilöissä, trioissa, ryhmissä sekä aerodancessa.

Naisten yksilösarjan alkukilpailu käydään torstaina 16.6. ja finaali perjantaina 17.6. Suomea naisten yksilösarjassa edustaa Turun Urheiluliiton Nea Kivelä, joka sijoittui vuoden 2021 MM-kilpailuissa 15. sijalle ja EM-kilpailuissa sijalle 10.

Trio-sarjassa Suomea edustaa Turun Urheiluliiton trio Soininen, Vainio ja Österholm, joka kilpailee ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa. Trio-sarjan alkukilpailu järjestetään torstaina 16.6. ja finaali perjantaina 17.6.

Ryhmien osalta kilpailu alkaa alkukilpailulla perjantaina 17.6. ja finaali kilpaillaan lauantaina 18.6. Suomea ryhmäsarjassa edustaa Turun Urheiluliiton ryhmä Agha, Kivelä, Koponen, Seppälä ja Soininen. MM-kilpailuissa 2021 Turun naisten ryhmä sijoittui finaalissa upeasti viidenneksi ja EM-kilpailuissa neljänneksi.

Aerodance-sarjassa Suomea edustaa Turun Urheiluliiton sekä Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Kivelä, Koponen, Löppönen, Rantala, Seppälä, Soininen, Vainio ja Österholm. Vuoden 2021 MM-kilpailuissa Turun aerodanceryhmä sijoittui sarjassaan kuudenneksi ja EM-kilpailuissa viidenneksi. Aerodance-sarjan alkukilpailu käydään torstaina 16.6. ja finaali lauantaina 18.6.

Kaikilla voimistelijoilla tavoitteena on onnistua vaikeusliikkeissä ja yhteistyöliikkeissä. Sekä ryhmällä että aerodancella tavoitteena on myös saavuttaa kilpailuissa finaalipaikka.

– Viime vuonna sijoitukset olivat historialliset, joten odotukset ovat korkealla. Kokoonpanot ovat kuitenkin muuttuneet viime vuodesta, joten lähdemme kisaan puhtaalta pöydältä. Tämän vuoden kisasta on tulossa edellistä kovempi, sillä viimeksi osallistujia oli koronan vuoksi vähemmän, kertoo Suomen kilpailutiimin päällikkö Saija Salminen.

Kilpailuun valmistautuminen ei kuitenkaan ole sujunut täysin ongelmitta.

– Kausi oli odotettua haastavampi. Korona, influenssa ja pienet loukkaantumiset ovat varjostaneet harjoittelua, mutta kohti kisoja olemme päässeet kaikki yhdessä harjoittelemaan ja lähdemme luottavaisin mielin kisaan, summaa Salminen kilpailuun valmistautumista.

Voimisteluliitto tiedottaa kilpailujen etenemisestä suomalaisten osalta.

Kilpa-aerobicin MM-kilpailujen aikataulu (Suomen aikaa)