Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin maailmancupista suomalaisille yksi finaalipaikka
25.03.2023

Kilpa-aerobicin maailmancupista suomalaisille yksi finaalipaikka

Kilpa-aerobicin maailmancupin suomalaisten osalta ensimmäinen kilpailupäivä on saatettu päätökseen Cantanhedessä, Portugalissa. Karsinnoista tuloksena yksi finaalipaikka, onnistumisia ja epäonnea. 

Suomea edustivat tänään lavalla kaksi joukkuetta. Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen, Adeelia Koponen ja Nanne Teinikivi voimistelivat upeasti tiensä sunnuntain finaaliin pistein 18,564. Myös Vantaan Voimisteluseuran Olivia HuikoTeresa Kortelainen ja Saija Mokkila onnistuivat ohjelmassaan yltäen pisteille 16,701, jääden näin vain yhden sijan päähän finaalipaikasta. 

”Ensimmäinen yhteinen kilpailu joukkueena jännitti paljon, mutta onneksi yhdessä saimme kerättyä hyvän fiiliksen kisalavalle ja se riitti ehjään suoritukseen. Kova kannustus antoi kaikille lisäenergiaa, minkä ansiosta nautimme lavalla! Huomiseen finaaliin lähdemme parantamaan suoritustamme rennommalla fiiliksellä”, iloitsee Turun joukkue.

”Maailmancup lavalla kilpaileminen oli upea kokemus! Suoritusvirheen takia yksi vaikeusliike jäi vielä ilman arvoa. Se huomioiden sijoitukseen voidaan olla tyytyväisiä”, pohtii Vantaan joukkue kilpailupäivää.

Suomen yksilöillä oli sen sijaan epäonnea matkassaan. Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa, mutta ohjelmaan tulleen virheen vuoksi pisteet olivat lopulta 18,300. Inka Kilpeläiselle (Kajaani Gymnastics) tuli myös virheitä ohjelman vaikeusliikkeisiin ja tämä vaikutti myös tekniikkapisteisiin. Tänään hänen pisteensä olivat 16,100.

”Ohjelmaan tuli yksi iso harmittava virhe vaikeusliikkeessä ja se vei tällä kertaa huomisen finaalipaikan. Muuten suorituksessa ei ollut isompia ongelmia”, harmittelee Nea Kivelä suoritustaan.

”Suorituksessa jäi paljon parannettavaa, etenkin vaikeusliikkeiden osalta, joissa en onnistunut niin hyvin kuin harjoituksissa. Lopputulos harmittaa, mutta seuraavaksi lähdetään parantamaan suoritusta kotimaan kisoihin EM- ja SM-karsintoihin”, ensimmäistä kertaa Suomea maailmancupissa edustanut Inka Kilpeläinen kommentoi.

Harmillisesti harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen vuoksi Suomen ryhmä Hilda Laaksonen, Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi, Nea Kivelä ja Fanny Samppa (Turun Urheiluliitto) ei päässyt tänään kilpailemaan.

Kilpailut jatkuvat huomenna suomalaisten osalta joukkueiden finaalilla kello 16.30–17.35 Suomen aikaa. Finaalia pystyt seuraamaan livestreamistä.

Kaikki tulokset 

Yksilöt:
17. Nea Kivelä 18,300
24. Inka Kilpeläinen, 16,100

Joukkueet:
6. Hilda Laaksonen, Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi 18,564
9. Olivia Huiko, Teresa Kortelainen, Saija Mokkila 16,701

 

Haku