Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin maailmancupissa finaalipaikkoja
28.03.2022

Kilpa-aerobicin maailmancupissa finaalipaikkoja

Kilpa-aerobicin ryhmä

Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) sijoittui alkukilpailuissa hienosti viidenneksi, mikä oli suomalaisittain kaikkien aikojen paras sijoitus World cupin naisten sarjassa. Finaalissa Nea Kivelä teki ehjän suorituksen sijoittuen seitsemänneksi.

Naisten yksilöalkukilpailussa Nea Hukkanen (Jyväskylän Naisvoimistelijat) sijoittui sijalle 11.

”Minulle tehtiin alkuvuodesta uusi koreografia ja pääsin kisamaan sillä ensimmäistä kertaa täällä. Olen todella iloinen finaalipaikasta ja sain tehtyä sekä karsinnassa, että finaalissa ehjän kokonaisuuden ilman isompia virheitä. Tämä antoi tärkeää kisakokemusta uudella ohjelmalla”, Nea Kivelä kertoo.

”World cupin yksilökisa oli onnistunut. Fiilis lavalla oli hyvä. Sain kaikki vaikeusliikkeet läpi, mutta teknisesti ohjelmaan jäi vielä korjattavaa. Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen suoritukseen ja sain todella hyvää kokemusta kansainväliseltä kisalavalta”, sanoo Nea Hukkanen.

Viiden hengen ryhmä sarjassa kilpaili Turun Urheiluliiton ryhmä, jossa voimistelee Linn Agha, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Siiri Soininen ja Nea Vainio. Alkukilpailussa ryhmä sijoittui toiseksi ja finaalissa kolmanneksi.

”Uusien sääntömuutosten myötä koreografia on kokenut uudistuksia ja kokoonpanokin on muuttunut viime kaudesta. Emme tienneet mitä odottaa tältä kisalta, sillä uudistuneet säännöt pistivät myös pisteytyksen uusiksi. Saimme tehtyä vahvan kauden aloituksen ja olemme todella tyytyväisiä kolmanteen sijaan. Tästä on hyvä jatkaa kautta kohti MM-kisoja sekä World Gameseja”, ryhmä kommentoi.

Kolmen hengen trio sarjassa alkukilpailussa kilpaili Tampereen Sisun ja Jyväskylän Voimistelijoiden yhteistrio Nea Hukkanen, Auli Ollila ja Lumi Vahteristo. He sijoittuvat sijalle 12.

”Meidän trion ensimmäinen yhteinen ja samalla ensimmäinen maailmancupin kilpailu oli hieno kokemus. Isosta virheestä huolimatta nautittiin lavalla ja saatiin tehtyä muuten ehjä suoritus”, trio kommentoi.

Kilpailuissa oli huippumaihin kuuluvia maita, kuten Italia, Ranska, Espanja, Brasilia sekä Romania. Tämä World Cup on ainoa maailmancupin kilpailu ennen MM-kisoja ja monet maat olivat halunneet tulla tarkistamaan uudet ohjelmat: ovatko ne uusien sääntöjen mukaiset. MM-kisat järjestetään Portugalissa 17-19.6.2022.

7th World Cup Cantanhede Portugal 25.-27.3.2022

Lauantai 26.3.2022 järjestettiin alkukilpailut trioista, naisista, miehistä ja ryhmistä.

Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) sijoittui viidenneksi pisteillä 19,700.

Nea Hukkanen (Jyväskylän Naisvoimistelijat) sijoittui sijalle 11 pistein 19,55.

Alkukilpailussa viiden hengen ryhmä sijoittui toiseksi pistein 19,726.

Trio sai pisteitä 18,129 ja sijoittui sijalle 12/12.

Parien alkukilpailu käytiin perjantaina 25.3.2022.

Finaalit kaikista sarjoista sunnuntaina 27.3.2022.

Nea Kivelä sijoittui seitsemänneksi pistein 19,850. Naisten sarjan voitti Brasilialainen Tamires Silva pisteillä 20,650.

Trio-sarjan voitti maailman huippuihin kuuluvat unkarilaiset: Bali, Farkas ja Mazacs pistein 21,283.

Finaalissa viiden hengen ryhmä sai 19,817 joka riitti kolmanteen sijaan. Italian voitti sarjan pistein 20,667.