Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin kevään kansainvälinen kisakausi alkaa ensi viikonloppuna Portugalissa
20.03.2023

Kilpa-aerobicin kevään kansainvälinen kisakausi alkaa ensi viikonloppuna Portugalissa

Nea Kivelä

Yhdeksän suomalaista urheilijaa kolmesta eri seurasta on lähdössä maailmancupin kilpailuihin 24.-26.3.2023 Portugalin Cantanhedeen.

World Cup -kilpailu on urheilijoiden kevään kisakauden avaus ja myös kansainvälisen kilpailukauden avauskilpailu tälle vuodelle. Kilpailussa on joukko aivan maailman kärkipään urheilijoita, muun muassa hallitseva maailmanmestari Ukrainan edustaja Anastasiia Kurashvili sekä koronapandemian aikaan arvokilpailuista ja kansainvälisistä kilpailuista useamman vuoden poissa ollut vuoden 2018 maailmanmestari, Japania edustava Riri Kitazume. Kilpailut ovat hyvää harjoitusta syksyn EM-kilpailuita silmällä pitäen.

Kisaan on lähdössä vain yli 18-vuotiaiden sarjojen urheilijoita:

Turun Urheiluliitto

Yksilö: Nea Kivelä

Joukkue: Hilda Laaksonen, Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi

Ryhmä: Hilda Laaksonen, Adeelia Koponen, Nanne Teinikivi, Fanny Samppa, Nea Kivelä

 

”Nea Kivelä lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa. Valmistautumista on varjostanut pienet loukkaantumiset, muuten Nean ohjelma on kisakunnossa. Joukkue Koponen-Laaksonen-Teinikivi on uusi nuori kokoonpano, joista kaksi urheilijaa on noussut tänä vuonna aikuisten sarjaan. Tämä taitava voimatrio lähtee ensimmäiseen maailman cupiin hakemaan kokemusta ja testaamaan uutta ohjelmaansa. Ryhmäsarjassa Turulla myös uusi kokoonpano. Viime vuonna olimme maailman cupissa kolmansia. Tavoitteena tänä vuonna on tehdä onnistunut suoritus uudella Seireeni-teemaisella ohjelmalla ja sitä kautta mahdollisesti päästä mitaleille. Kovimmat vastustajat kisassa tulevat Italiasta, Ranskasta, Unkarista ja Ukrainasta”, kertoo valmentaja Saija Salminen.

 

Kajaani Gymnastics

Yksilö: Inka Kilpeläinen

 

”Inka Kilpeläinen edustaa ensimmäistä kertaa Suomea World Cup -tason kilpailussa, mutta on kerryttänyt kansainvälistä kilpailukokemusta ja hyvää kansallisen tason menestystä jo vuosien ajalta. Tavoitteena on lähteä jo tutulla kilpailuohjelmalla tekemään teknisesti siistiä, tarkkaa ja ilmaisullista suoritusta korkean tason vaikeudella. Olemme nostaneet ohjelman vaikeusliikkeiden arvon hyvälle tasolle ja onnistuneet hiomaan liikkeitä suoritusvarmoiksi ja teknisesti puhtaiksi. Tekniikan arviointi on tiukempaa, ja virheistä rokotetaan suurempia vähennyksiä, joten on tärkeää suorittaa hallitut ja puhtaat vaikeusliikkeet, jotta vaikeusarvo ja hyvät tekniikkapisteet on mahdollista saavuttaa. Taiteellisuuden arviointi muuttui myös viime vuodelle, joten olemme erityisesti kiinnittäneet huomioita koreografian taiteellisuuteen sekä Inkan esiintymisen ja ilmaisun harjoitteluun. Musiikkina ja teemana ohjelmassa on Game of Thrones -teemainen voimakas ja mahtipontinen koreografia Inkan tyyliin sopien”, kertoo valmentaja Kati Säkkinen.

 

Vantaan Voimisteluseura

Joukkue: Olivia Huiko, Teresa Kortelainen, Saija Mokkila 

 

”Vantaan Voimisteluseuran triolle Huiko, Kortelainen, Mokkila tämä World Cup on ensimmäinen yhteinen arvokisaedustus. Trion valmistautuminen kisaan on sujunut hyvin, ohjelma on ajettu jo viime vuonna sisään ja testattu kansainvälisillä areenoilla ja tänä vuonna ehdimme käydä jo Ranskassa valmistautumassa pienemmän seurakisan kautta WC-lavalle. Vauhtia valmistautumiseen on tuonut myös joukkueen uusi vastuuvalmentaja itse kv-kisoissakin menestynyt turkkilainen Emir Erisik, joka on aloittanut tammikuussa työskentelyn joukkueen kanssa kohti World Cuppia. Tavoitteena joukkueella on tehdä oma hyvä suoritus ja saada vaikeusliikkeistä täydet arvot”, kertoo valmentaja Milla Nieminen.

 

 

Kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta (Suomen aikaa)

Lauantai 25.3.

17.30–21.00 alkukilpailut

 

Sunnuntai 26.3.

16.30–17:35 Yksilöiden ja joukkueiden finaalit

18.15–19.15 Ryhmien finaalit

 

Kuvassa Nea Kivelä viime vuoden SM-kisoissa. Kuvaaja: Emilia Hänninen.

Haku