Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin juniorimaajoukkue valmiina World Age Group- kilpailuun
06.06.2022

Kilpa-aerobicin juniorimaajoukkue valmiina World Age Group- kilpailuun

Hilda Laaksonen

Suomesta kilpailuun on lähdössä peräti 26 urheilijaa, neljästä eri seurasta. Urheilijat kilpailevat sekä 12-14-vuotiaiden, että 15-17-vuotiaiden ikäsarjoissa.

Yksilösarjoissa Suomea edustavat 12-14-vuotiaiden sarjassa Valkeakosken Voimistelijoiden Meri Vahteristo ja 15-17-vuotiaissa Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen sekä Tampereen Sisun Sampo Nousiainen.  

15-17-vuotiaiden parisarjassa Suomea edustaa Tampereen Sisun Sampo Nousiainen ja Anniina Nääppä.

Kolmen hengen joukkuesarjassa Suomea 12-14-vuotiaiden sarjassa edustavat Valkeakosken Voimistelijoiden Milja Kautto, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo sekä Turun Urheiluliiton Ella Björkvist, Verna Järvinen ja Lilli Korpela. 15-17-vuotiaiden sarjassa joukkuesarjan edustajat ovat Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen, Jade Sirviö ja Nanne Teinikivi sekä Tampereen Sisun Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä ja Anni Pulkki.

Ryhmäsarjoissa on molemmissa ikäluokissa vain yksi kokoonpano per maa. Suomen 12-14- vuotiaiden sarjan ryhmä on Turun Urheiluliiton Ella Björqvist, Melina Farzad, Iines Valli, Verna Järvinen ja Lilli Korpela ja 15-17-vuotiaissa Turun Urheiluliiton Ada Göcmen, Hilda Laaksonen, Mea Lauroma, Jade Sirviö ja Nanne Teinikivi.

Lisäksi Suomelta on molemmissa ikäsarjoissa edustajat kahdeksan henkilön aerodancekokoonpanoissa, joissa 12-14-vuotiaiden sarjassa Suomea edustaa Turun Urheiluliiton ja Vantaan Voimisteluseuran kokoonpano Melina Farzad, Alina Huiko (VVS), Suvi Jelkänen, Verna Järvinen, Lilli Korpela, Sofia Pääjärvi, Ellen Rotkus sekä Iines Valli. 15-17-vuotiaiden sarjassa Suomea edustavat Turun Urheiluliiton Ada Göcmen, Heta Haapanen, Oona Kivelä, Liisi Kolkkanen, Camilla Paganus, Jutta Pelkonen, Nanne Teinikivi ja Miljamaria Vähäsilta.

Kilpailuihin junioreiden maajoukkue lähtee odottavaisin ja jännittävin fiiliksin, sillä kilpailut ovat 12-14-vuotiaiden ensimmäiset suuret kansainväliset kilpailut, sillä Koronan vuoksi edelliset World Age Group-kilpailut peruttiin.

Useammilla myös näissä kilpailuissa Suomea edustavilla 15-17-vuotiailla urheilijoilla on jo kokemusta kansainvälisiltä lavoilta syksyn 2021 EM-kilpailuista, joissa menestys oli upeaa. Tampereen Sisun Sampo Nousiainen sijoittui yksilösarjassa EM-finaalissa upeasti sijalle 7., Tampereen Sisun ja Valkeakosken Voimistelijoiden nuorten trio ylsi upeasti finaalin 5. sijalle ja Turun Urheiluliiton junioriryhmä sijoittui EM-kilpailun 7. sijalle. Myös Turun Urheiluliiton junioreiden aerodance-kokoonpano sijoittui syksyllä EM-kilpailuissa finaalissa historiallisesti 4. sijalle. Odotukset ovatkin korkealla myös tulevan viikonlopun kilpailuihin.

 

Kovasti tsemppiä ja onnistumisia koko Suomen junioreiden maajoukkueelle!

Haku