Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Keväällä auditoidut Tähtiseurat
07.06.2021

Keväällä auditoidut Tähtiseurat

Mikä on Tähtiseura-ohjelma? 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Tähtimerkki on tunnus, jonka seura saa täyttäessään Tähtiseuran laatutekijät. Seura voi kehittää toimintaansa laatutekijöiden mukaisesti kolmella eri osa-alueella: lasten ja nuorten liikunnassa ja urheilussa, aikuisten liikunnassa ja huippu-urheilussa.  

Kun seura on kehittänyt toimintaansa laatutekijöiden vaatimalle tasolle, seuran toimintaa arvioidaan Tähtiseura-auditoinnissa, jossa on seuran edustajien lisäksi mukana lajiliiton edustajia, liikunnan aluejärjestöjen seurakehittäjä ja/tai muita seuratoiminnan asiantuntijoita. Voimisteluliitossa auditointeja tekevät liiton toimihenkilöiden lisäksi Tähtiseura-kehittäjäverkoston jäsenet. Tähtiseuran toimintaa arvioidaan auditoinnissa uudestaan aina kolmen vuoden välein. Tästä linkistä lisätietoja Voimisteluliiton palveluista Tähtiseuroille.

Voimistelun uudet Tähtiseurat 

Kolme voimisteluseuraa sai tänä keväänä tähtimerkin lasten ja nuorten urheilusta ensimmäistä kertaa. Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo oli jo ennestään aikuisliikunnan Tähtiseura, Kuusamon Naisvoimistelijat ja Voimisteluseura Fliku-82 liittyivät kokonaan uusina seuroina tähtikuvioon. 

”Itsearviointi oli monivaiheinen polku, joka avasi mahdollisuuksia oman toiminnan tarkasteluun hyvin kokonaisvaltaisesti. Itsearviointi toimi myös etenkin projektin alussa hyvänä työkaluna, josta saimme hyvin nostettua esille asiat joita haluamme entisestään vahvistaa ja vastaavasti osa-alueet joita haluamme kehittää. Auditointi oli mukava tilaisuus jossa avoimen keskustelun kautta pääsi vaihtamaan ajatuksia ja uusia näkökulmia eri kokonaisuuksiin liittyen. Tähtiseurojen verkkopalvelussa on kattavasti materiaaleja liittyen eri aihe-alueisiin, jotka ovat suoraan siirrettävissä esimerkiksi valmentajien työn tueksi, ja näitä tulemmekin varmasti jatkossa hyödyntämään säännöllisesti!”  kertoo Voimisteluseura Flikun toiminnanjohtaja Sini Mantila.

Uudelleen auditoidut Tähtiseurat

Kaksikymmentä voimisteluseuraa on tänä keväänä läpikäynyt uudelleen auditoinnin vähintään yhdellä toiminnan osa-alueella: 

Alajärven voimistelu ja liikunta (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Forssan Naisvoimistelijat (lapset ja nuoret) 
Haukiputaan Heitto (lapset ja nuoret) 
Imatran Voimistelijat (lapset ja nuoret) 
Jakobstads Gymnastiförening (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Jyväskylän Naisvoimistelijat (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Kellon Työväen Urheilijat, voimistelu (lapset ja nuoret) 
Keravan Voimistelijat (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Keuruun Naisvoimistelijat (lapset ja nuoret) 
Kiimingin Urheilijat (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Kuhmon Kivattaret (aikuiset) 
Lappfjärds Gymnastikförening (lapset ja nuoret) 
Muuramen Syke (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Oulun Naisvoimistelijat (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Oulun Voimisteluseura (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Pakilan Voimistelijat (aikuiset) 
Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Raision Jumpparit (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Someron Syke (lapset ja nuoret sekä aikuiset) 
Voimisteluseura Kyrön Kieppi (lapset ja nuoret) 

Lisätietoja seurakehityspäällikkö Tiina Saulila, tiina.saulila(a)voimistelu.fi 

Haku