Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kansainvälisiä onnistumisia ja kokemuksia Viron Gymnafest-tapahtumassa
17.01.2024

Kansainvälisiä onnistumisia ja kokemuksia Viron Gymnafest-tapahtumassa

Viron Voimisteluliiton Gymnafest-tapahtumaan kutsuttiin ensimmäistä kertaa mukaan myös kansainvälisiä osallistujia. Finaalikierrokselle Suomesta etenivät joukkueet Kokooma (Elise Gymnastics) ja Lehdokit (Mäntyharjun Virkistys). Finaalipäivä oli mieleenpainuva kokemus ja kotiintuomisiksi napattiin myös yksi kultamitali.

Ulkomaan esiintyminen oli mielenkiintoinen ajatus

Tanssillisessa voimistelussa ja esittävässä voimistelussa kilpailu- ja esiintymistapahtumat keskittyvät kotimaahan. Kansainvälisiä kokemuksia joukkueille kertyy yleensä neljännesvuosittain järjestettävästä World Gymnaestrada -tapahtumista, mutta ulkomaan kilpailutoiminta on harvinaisempaa. Siksipä sekä Kokooma että Lehdokit innostuivat Viron Gymnafest-tapahtumasta siitä kuultuaan.

”Kokeneina Gymnaestrada-kävijöinä esiintyminen ulkomailla kuulosti houkuttelevalta ja tapahtuma kuulosti mielenkiintoiselta. Alkukilpailuun osallistuimme videolla, jonka jälkeen saimme tiedon pääsystä finaaliin. Päädyimme yhdistämään kisapäivään joukkueen yhteisen lomareissun tutustuen virolaiseen kylpyläkulttuuriin,” kertoo Kokooma.

”- Innostuimme siitä heti! Olimme ehkä haaveilleet ulkomailla kisaamisesta, ja nyt tarjoutunut tilaisuus tuntui juuri oikealta! Tapahtuma vaikutti kivalta ja kilpailusarja meille sopivalta!” kertoo Lehdokit.

”Gymnafest oli upeasti järjestetty kilpailu!”

Viron kilpailujärjestelyt vakuuttivat suomalaisjoukkueet. Kokooman mukaan tapahtumassa oli lämminhenkinen ja vastaanottavainen tunnelma.

”Tapahtuma oli kokonaisuudessaan erinomaisesti toimiva. Esiintymisolosuhteet olivat huikeat; hienot valot ja hyvä musiikintoisto sekä isot lämppätilat. Meidät otettiin ihanasti vastaan ja informointi oli selkeää ja meistä pidettiin ulkomaisina vieraina hyvin huolta. Tunnelma ja henki tapahtumassa oli lämmin ja oli mahtavaa nähdä muita esityksiä Virosta ja Liettuasta.”

Kuten Lehdokit kertovat, kuuluu matkailuun myös pienet kömmellykset, joita muistellaan jälkeenpäin ilolla.

”Viron kieli aiheutti muutamia hauskan hämmentäviä tilanteita, kun kaikki kuulutukset eivät tulleet englanniksi.”

Lehdokit voittivat sarjansa ohjelmalla ”Addicted”. Kuva: Lehdokit.

 

Mieleenpainuva kokemus

Kokooma yhdisti kilpailuun myös joukkueen yhteisen matkan ja tutustuivat Tartton kaupunkiin. Kuva: Kokooma.

Suomalaisittain tapahtuma oli menestys. 14-18 -vuotiaiden tanssin sarjassa Lehdokit nappasivat sarjansa voiton.

”Ohjelman nimi on Addicted, ja se on voimakas ja mahtipontinen showjazz-teos. Voitimme oman sarjamme, saimme hienon voittopystin sekä 200€ stipendin.”

Kokooma nautti kilpailemisen lisäksi erityisesti joukkueen kanssa vietetystä yhteisestä ajasta.

”Mieleenpainuvimmat esitykset olivat Viron isojen ryhmien huikeat ohjelmat, Lehdokkien voitto sekä Viron taitava tanssijoukkue. Kisojen jälkeen pääsimme nauttimaan spa-hotellin kylpylästä, saunoista ja suolahuoneesta. Tartton ja Tallinnan ravintolat tarjosivat meille paikallisia ja erittäin herkullisia makuja. Joukkueena oli ihana päästä viettämään yhteistä aikaa myös kisojen ja treenien ulkopuolella.”

Innostuitko?

Ilmoittautuminen vuoden 2024 kansainvälisiin tapahtumiin on jo käynnissä. Lähde mukaan oman ryhmän esitys-/näytösohjelmalla. Lisätietoa voimistelun ja tanssin tapahtumista löydät tapahtumat-sivulta.

European Gym for Life 11.-14.7.2024 Bodö, Norja (ilmoittautumiset 31.1. mennessä)

European Gym for Life on yli 12-vuotiaille avoin, voimistelun ja tanssin harrastajien hyvänmielen kisailu. Tapahtuma sopii erinomaisesti esim. tanssillisen voimistelun, tanssin ja akrobatiavoimistelun ryhmille. Lue lisää

Eurogym 14.-17.7.2024 Bodö, Norja (ilmoittautumiset 31.1.)

Eurogym on ei-kilpailullinen voimistelufestivaali 12-18 -vuotiaille, joka sisältää voimistelua, esiintymisiä, workshop-tunteja, kulttuurisia ja sosiaalisia aktiviteetteja. Lue lisää

Golden Age 22.-27.9.2024 Burgas, Bulgaria (ilmoittautumiset 15.2. mennessä)

Golden Age on ystävyyttä ja liikunnallisuutta korostava tapahtuma yli 50-vuotiaiden ryhmille. Lue lisää

Haku