Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » KajaGymissä lasketaan päiviä Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan
07.06.2022

KajaGymissä lasketaan päiviä Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan

”Seuramme on perustettu vuonna 2010. Toiminta on lähtenyt käyntiin kilpa-aerobicin lajitoiminnalla ja sittemmin laajentunut naisten telinevoimisteluun. Valmennus- ja kilpailutoiminnan lisäksi järjestämme laaja-alaisesti erilaista harrastetoimintaa Kainuun alueella. Jäsenmäärä on kasvanut hurjasti toiminnan aloituksesta ja olemmekin Kainuun suurin tyttöjen ja nuorten liikuttaja”, kertoo valmennuspäällikkö Kati Säkkinen Kajaani Gymnastics -seurasta.

Kilpa-aerobicin valmennusryhmien voimistelijoita on yli 50 ja harrasteryhmäläiset mukaan lukien n. 80 kilpa-aerobiccaajaa. Meillä voi harrastaa, harrastaen kilpailla tai harjoitella huippu-urheilijaksi asti omalla tavoitetasollaan. Seuran kilpa-aerobic voimistelijat ovat saavuttaneet lukuisia SM-mitaleja, ja seurahistoriasta löytyy myös edustajia EM- ja MM-kilpailuissa.

”Teemme säännöllisesti myös kansainvälistä yhteistyötä järjestämällä lajin huippujen pitämiä leirityksiä salillamme Kajaanissa sekä osallistumalla kansainvälisiin leirityksiin ja kilpailuihin mahdollisuuksien mukaan”, Säkkinen kertoo.

KajaGymillä ei ole vielä muodostunut pitkän linjan perinnettä Gymnaestrada -tapahtumista, mutta nyt seura on ensimmäistä kertaa jo hieman isommalla porukalla tapahtumassa mukana molemmista lajeista, kilpa-aerobicista ja naisten telinevoimistelusta.

”Tavoitteena on, että lähdemme koko seuraväen voimin Gymnaestradaan kilpailemaan ja ihan vain nauttimaan suurtapahtumasta”, Säkkinen jatkaa.

”Olen ylpeä seuramme hyvästä yhteishengestä, aktiivisuudesta ja tekemisen meiningistä, joka näkyy myös toiminnastamme ulospäin. Voimistelijoilla on hyvä meininki treeneissä ja kunnioitamme toinen toisiamme. Teemme ryhmien ja lajien välillä tiivistä yhteistyötä ja voimistelijamme ovat tunnollisia ja sitoutuneita harrastukseensa. Meillä jokainen saa harrastaa oman tavoitteensa, tasonsa ja motivaationsa mukaisesti. Aktiivisten voimistelijoiden lisäksi meillä on upeita valmentajia ja ohjaajia mahdollistamassa toimintaamme, ja he ovat tiiviisti mukana kehittämässä seuraa ja lajia. Nuorilla on hyviä ideoita ja tarjoamme mahdollisuuden osallistua seuratyöhön omien vahvuuksiensa mukaisesti. Kilpa-aerobicissa parasta on sen monipuolisuus, huikeat taidot ja liikkeet, joita voi oppia sekä sen energisyys ja voimakkuus. On hienoa, että lajissa voi kilpailla sekä yksilönä, että joukkueena. Kilpa-aerobicin voimistelijasta kehittyy vahva, nopea, liikkuva, taitava ja ryhdikäs.”

Gymnaestradassa kilpailevat vielä kilpasarjojen mestaruuskilpailuihin osallistuvat kilpa-aerobicin lasten sarjojen sekä kilpasarjojen osallistujat. KajaGymiltä tapahtumassa on mukana 20 kilpa-aerobicin upeaa yksilö- ja joukkueohjelmaa. Naisten telinevoimistelussa on huikeat 50 osallistujaa seurasta.

”Valmistautuminen on mennyt hyvin ja voimistelijat laskevat jo päiviä Gymnaestradaan. On hienoa, että kilpailuiden yhteydessä pääsee nauttimaan suurtapahtuman annista. Odotettu koulun kesäloma on alkanut ja on mahtavaa vielä päästä loma-aikaan useamman päivän reissuun Tampereelle!”

Kuva: Emilia Hänninen

Haku