Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kaia Tanskaselle finaalipaikka Pariisissa telinevoimistelun World Challenge Cupista
16.09.2023

Vuoden viimeisen World Challenge Cupin karsintakilpailut on saatettu päätökseen Pariisissa lauantaina 16.9.2023. Sunnuntain permantofinaaliin tiensä voimisteli Kaia Tanskanen (Jyväskylän Voimistelijat -79).

Naisten sarjassa kilpaillut Kaia Tanskanen nappasi karsinnoista permannolla seitsemännen sijan pistein 12,650. Tanskanen nähdään huomenna ainoana suomalaisena finaaleissa. Tanskanen kilpaili myös puomilla, mutta tällä kertaa kilpailutauon tuoma jännitys vaikutti suoritukseen, eikä hän yltänyt puomilla parhaimpaansa. Tanskanen oli puomin karsintakilpailussa 31. pistein 10,250.

”Olen todella iloinen ja ylpeä suorituksestani permannolla sekä finaalipaikasta kovatasoisessa kilpailussa! Tämä oli ensimmäinen kilpailuni hetkeen eikä treenaaminen ole sujunut odotetusti pienten loukkaantumisten vuoksi, mikä vaikutti suoritukseeni puomilla. Olen todella tyytyväinen finaalipaikasta ja mahdollisuudesta kilpailla muiden upeiden voimistelijoiden kanssa”, Kaia Tanskanen kommentoi kilpailujen jälkeisiä tunnelmiaan.

Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) jäi täpärästi finaalipaikkojen ulkopuolelle renkailla sekä nojapuilla. Renkailla Kirmes sijoittui yhdeksänneksi pistein 13,700, jääden vain yhden sijoituksen päähän finaalipaikasta. Nojapuilla Kirmes oli 11. pistein 13,800. Hevosella ja rekillä Kirmes ei saanut tehtyä ehjää suoritusta. Hevosella Kirmes voimisteli pisteille 12,700 sijalle 18 ja rekillä pisteille 12,450, sijoittuen lopulta sijalle 19.

”Hyvä fiilis jäi näistä mahtavista kisoista! Neljästä telineestä tein renkailla ja nojapuilla ehjät sarjat ja sain omat ennätyspisteet molemmilta telineiltä, mistä olen todella tyytyväinen. Renkailla jäin vain 0,05 pisteen päähän finaalista ensimmäiselle varasijalle, mikä tietysti vähän harmittaa. Olen todella iloinen, että kamppailen täällä kovassa kisassa myös finaalipaikoista, se on minulle iso askel eteenpäin. Nyt ei muuta kuin kotiin lisäämään vaikeutta sarjoihin, jotta ensi vuonna pääsen varmasti finaaleihin”, Robert Kirmes summaa karsintakilpailuja.

Suomalaisista kilpailuun osallistui myös Jooa Sillanpää (Jyväskylän Voimistelijat -79). Sillanpää voimisteli tänään miesten sarjassa permannolla sijalle 42 pistein 11,700.

Finaali järjestetään sunnuntaina 17.9.2023. Voimisteluliitto tiedottaa finaalin tuloksista.