Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelusta EM-mitalit Tampereelle
16.05.2021

Joukkuevoimistelusta EM-mitalit Tampereelle

Joukkuevoimistelun EM-kilpailuista mitalit matkasivat suomalaisittain Tampereelle. Minetit voimisteli EM-hopeaa ja Minetit Junior EM-pronssia. Espoolaisjoukkueet sijoittuivat sarjojensa neljänneksi ja viidenneksi.

Tampereen Sisun Minetit-joukkue voimisteli puhtaan ja varman suorituksen joukkuevoimistelun EM-kilpailussa saaden finaalisuorituksestaan pisteet 18,900. Joukkueen yhteispisteet 37,550 toi Mineteille EM-hopeaa. Finaalin korkeimmat pisteet sai alkukilpailun tapaan venäläinen Madonna, joka vei yhteispisteillä 38,150 EM-kullan. Myös EM-pronssi naisten sarjassa meni Venäjälle, Amuazh-joukkueelle.

– Tänään oli mahtava kisapäivä! Saimme tehtyä varman ja täsmällisen suorituksen, johon olemme todella tyytyväisiä. Pisteet nousivat eilisestä ja se riitti tällä kertaa toiseen sijaan täällä Moskovassa, Camilla Berg kommentoi Minetit-joukkueen puolesta.

Joukkueen valmentajat olivat tyytyväisiä Minettien suorituksiin.

– Kuluneen vuoden epävarmuus on ollut haastavaa huippuvaiheessa oleville urheilijoille, joille kilpaileminen tuo suurimman motivaation. Mutta tilanne on erittäin lupaava ajatellen marraskuun MM-kotikisoja, jossa tavoitteenamme on uusia MM-kulta. Tämä kisa näytti, että se on realistinen tavoite, valmentaja Titta Heikkilä toteaa. 

Mineteille kevät on ollut haastava. Joukkueen kokoonpanoon on tullut muutoksia ja ainakin EM-kilpailuissa nähtiin kaksi paluun tehnyttä konkarivoimistelijaa, kun Camilla Bergin lisäksi joukkueen pitkäaikaisena kapteenina tunnettu Ella Ratilainen puki kisapuvun päälleen.  

– On tosi nostalginen ja upea fiilis! Tuntuu, että korona on vihdoinkin tuonut jotain hyvää mukanaan, koska etäopinnot mahdollistivat minun osallistumisen tähän kisaan. Oli mahtavaa taas esiintyä ja näyttää, ettei tässä lajissa ole yläikärajaa! Toistaiseksi näyttää siltä, että minulla jatkuu taas opinnot Turussa syksyllä, mutta näköjään ei koskaan kannata sanoa ei ikinä, Ella Ratilainen kertoo tuttu pilke silmäkulmassaan.

Kevään 2019 SM-kilpailuihin voimistelu-uransa lopettanut Camilla Berg nähdään Minettien riveissä ainakin vielä kesäkuun SM-kilpailuissa.

– Tuntui mahtavalta vuosien tauon jälkeen palata kisa-areenoille vanhassa tutussa tiimissä. Olen päättänyt ensin keskittyä SM-kilpailuun ja sen jälkeen päätän tulevasta.

Myös muut suomalaisjoukkueet tyytyväisiä

Olarin Voimistelijoiden OVO Teamissa ydinjoukkue on jatkanut poikkeusoloista huolimatta ja finaalipäivän suoritus sai valmentajan Anneli Laine-Näätäsen ylistämään kokenutta joukkuettaan. Alkukilpailussa yksi joukkueen voimistelija liukastui viimeisessä nostossa ja tuli alastulon huonosti satuttaen itsensä. Finaalissa joukkue voimisteli vahvasti ja pisteet 36,700 riittivät tällä kertaa neljännelle sijalle.

– Olen tosi ylpeä ja tyytyväinen joukkueistani. OVO Team näytti, että on tosi kova joukkue, kun pystyi alkukilpailun loukkaantumisen ja uuden kokoonpanon kanssa tekemään näin upean suorituksen. Joukkue osoitti, että on henkisesti vahva, Anneli Laine-Näätänen viestittää tyytyväisenä.

Myös joukkue itse oli tyytyväinen finaalipäivään. 

– Olemme todella tyytyväisiä tän päivän suoritukseen ja fiilis matolla oli mahtava. Saimme tehtyä tosi hyvän suorituksen, vaikka jouduimme eilisen alkukilpailun loukkaantumisen jälkeen vaihtamaan paikat tämän päivän suoritukseen. Tästä jatketaan ahkeraa harjoittelua kohti SM-kisoja, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen kertoo. 

(Uutinen jatkuu kuvan alla).

Kuvassa: OVO Team (kuva Sami Ilvonen).

Nuorten EM-kilpailuissa Minetit Junior (Tampereen Sisu) voimisteli pronssille. Kirkkaimmat nuorten EM-mitalit menivät Venäjän Victorialle, joka vei kullan yhteispistein 38,017, ja Viroon Siidisabad-joukkueen ottaessa hopeaa pistein 36,900.

Suomalaisjoukkueilla oli tasaväkinen finaalipäivä. Molemmat sekä Minetit Junior että OVO Junior Team saivat finaalisuorituksistaan pisteet 18,200. Alkukilpailun pisteet huomioiden Minetit Junior sijoittui kolmanneksi yhteispistein 36,433 ja OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) viidenneksi pistein 35,967.

– Saimme tehtyä finaalissa alkukilpailua vahvemman suorituksen. Tästä jatketaan kovasti töitä tehden kohti SM-kilpailuja, Minetit Junior joukkueen kapteeni Tilda Holappa kommentoi tyytyväisenä. 

– Oli super kiva fiilis tehdä! Nautimme joka hetkestä ja pystyimme näyttämään vahvaa ilmaisua. Saimme tehtyä hyvän suorituksen, johon voimme olla tyytyväisiä. Päätavoitteemme on MM-kotikisat, joissa aiomme olla mahtavassa kunnossa, toteaa puolestaan OVO Junior Teamin kapteeni Erin Rönnholm. 

Moskovan EM-kilpailut olivat samalla myös joukkuevoimistelun ensimmäinen maailmancup- ja Challenge Cup -osakilpailu. Katso maailmancup- ja Challence cup -tulokset (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

 

Joukkuevoimistelun EM-kilpailujen tulokset, finaali 

Naisten EM-kilpailu 
1. Madonna (RUS) 18,983 + 19,167 yht. 38,150
2. Minetit (FIN) 18,650 + 18,900 yht. 37,550
3. Amuazh (RUS) 18,600 + 18,600 yht. 37,200
 4. OVO Team (FIN) 18,100 + 18,600 yht. 36,700

Nuorten EM-kilpailu
1. Victoria (RUS) 18,800 + 19,217 yht. 38,017
2. Siidisabad (EST) 18,283 + 18,617 yht. 36,900
3. Minetit Junior (FIN) 18,233 + 18,200 yht. 36,433
4. Madonna Junior (RUS) 17,950 + 18,133 yht. 36,083
5. OVO Team Junior (FIN) 17,767 + 18,200 yht. 35,967

 

Minetit Junior -joukkueessa voimisteli EM-kilpailuissa poikkeuksellisesti kaksi rytmisen voimistelun voimistelijaa. Maanantaina 17.5. julkaisemme nettisivuillamme uutisen, jossa kerromme tämän poikkeusjärjestelyn taustoista – lue aiheesta lisää. 

 

Pääkuvassa EM-hopeaa voimistellut Minetit (kuva: Anna Tanninen). 

Haku