Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelussa kilpaillaan pääsystä MM-kilpailuihin
14.10.2022

Joukkuevoimistelussa kilpaillaan pääsystä MM-kilpailuihin

Lauantaina 15.10. ratkeaa suomalaisedustus marraskuussa pidettäviin joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin.

Ensimmäisessä MM-näyttökilpailussa voiton vei Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) pistein 19,050, toiseksi tuli Minetit (Sport Club Vantaa, Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) 18,950 ja kolmanneksi OVO Team (Olarin Voimistelijat) 18,800. Neljänneksi tuli Sanix Valens (Lahjan Tytöt) pisteillä 18,050 ja viidenneksi Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat) pistein 17,650.

Ensimmäisessä näyttökilpailussa joukkueiden saamat pisteet lasketaan mukaan yhteispisteisiin kertoimella 1. Toisessa näyttökilpailussa karsintapisteet lasketaan kertoimella 1,5.

Molempien valintakilpailuiden yhteenlaskettujen valintapisteiden perusteella nuorten ja naisten sarjojen joukkueet sijoilla 1.–3. saavat paikan MM-kilpailuun, jotka järjestetään Itävallan Grazissa 25.-27.11.2022.

Toinen MM-näyttökilpailu järjestetään lauantaina 15.10.2022 Espoossa (Tapiolan Urheiluhalli, Urheilupuistontie 2). Naisten sarja alkaa klo 14. Kilpailujen tulokset päivitetään Kisanet-sivulle >>

Kapteenit kertovat syksyn harjoittelusta ja joukkueiden ohjelmista

”Syksyllä olemme keskittyneet ohjelman yksityiskohtaiseen hiomiseen. Joukkueen kehityksen näkeminen on ollut erityisen palkitsevaa. Pieni tulitikkutyttö -teemainen ohjelmamme on pääpiirteittäin sama kuin kevätkaudella, ja nyt syksyn kilpailuissa on tavoitteena näyttää ohjelma parhaassa mahdollisessa kunnossa sekä luoda katsojalle elämys”, kertoo Glorian kapteeni Laura Airila.

”Alkusyksy on sujunut treeneissä joukkueena hyvin ja olemme saaneet uutta ohjelmaamme paljon eteenpäin. Uusi koreografiamme on erilainen ja vaativampi kuin aiempi ohjelmamme, joten sitä on ollut kivaa työstää. Uudessa ohjelmassa on uusia vaikeusosia, joiden harjoitteleminen on ollut haastavaa, mutta motivoivaa. Ohjelmamme teemana on elämä filminauhana, joka kertoo elämän eri hetkistä ja muistoista, jotka tallentuvat jokaisen omalle filminauhalle”, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman.

”Syksyllä kisataan uudella ohjelmalla ja on ollut todella kivaa oppia ja päästä eläytymään uudenlaiseen ohjelmaan. Odotamme innolla tulevia kisoja. Ensimmäisen karsinnan jälkeen olemme tehneet pieniä muutoksia ja tarkennuksia ohjelmaan sekä työstetty yhdenaikaisuutta vielä paremmaksi, jotta ohjelma olisi tulevissa kisoissa vielä paremmassa kunnossa. Uuden ohjelman teema on enkeli ja ohjelman tarina rakentuu katsojan mielessä”, kertoo OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

”Tango of the Death -ohjelmaa on muokattu kevään jälkeen hengittävämmäksi ja virtaavammaksi. Ohjelmassa on intensiivinen ja vahva tunnelma, joka sopii tälle ilmaisulliselle kokoonpanolle hyvin. MM-tavoite kirkkaana mielessä olemme keskittyneet siihen, että viemme ohjelmaa joka treenissä eteenpäin. Korkeat tavoitteet motivoivat koko joukkuetta. Erityisesti vartalosarjojen ja ohjelman virtaavuuden kehittymiseen keväästä olemme tyytyväisiä”, kertoo Sanix Valensin kapteeni Iiris Leino.

”Syksyn harjoittelussa sekä innostavaa että haastavaa on ollut pyrkiä yhdessä joukkueena kohti suurempia tavoitteita. Haluamme ohjelmallamme kertoa tarinaa oman itsensä riittävyyden ymmärtämisestä ja sen avulla uskalluksesta seurata sydäntään ja unelmiaan, sekä onnistumisten että vastoinkäymisten hetkinä”, kertoo Siriuksen kapteeni Amanda Vesala.

 

 

Kuvassa Gloria ensimmäisessä valintakisassa Turussa. Kuva: Susanna Hiljander

Haku