Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelussa edessä vuoden toinen maailmancup-osakilpailu
24.04.2023

Joukkuevoimistelussa edessä vuoden toinen maailmancup-osakilpailu

Minetit hyppy

Suomalaisjoukkueet suuntaavat kohti Ranskassa 29.-30.4. käytävää kilpailua hyvillä mielin. Edellisestä maailmancup-kilpailusta suomalaisille lähti mukaan kultaa ja pronssia. 

Jutun kansikuva: Susanna Hiljander

Vappua edeltävänä viikonloppuna Ranskan Miramasissa kilpaillaan vuoden toinen joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailu. Kilpailussa Suomea edustavat myös edellisessä maailmancupissa kilpailleet Gloria (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat), Minetit (Tampereen Sisu) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat). Kokoonpanoa täydentää Sanix Valens (Lahjan Tytöt), joka ei ollut mukana huhtikuun alussa Bulgariassa käydyssä kilpailussa.  

Suomalaiset lähtevät kilpailuun ennakkosuosikkeina, kun kovimman kilpakumppanimaan Bulgarian joukkueet jättävät kilpailun väliin. Edellisessä osakilpailussa Suomen ja Bulgarian joukkueet valloittivat tulosluettelon neljä ensimmäistä sijaa.  

Ennakkoasetelmissa Suomen ykkösjoukkueena kisaan lähtee Minetit, joka vei edellisessä maailmancupissa voiton hallitsevan maailmanmestarin eli Bulgarian maajoukkueen nenän edestä.  

Minetit 2023

Minetit lähtee Ranskan kilpailuun takanaan voitokas alkukausi. Kuva: Susanna Hiljander

“Onnistuneen Bulgarian kisan jälkeen on ollut hyvä fiilis jatkaa treenaamista kohti seuraavia kisoja. Emme ole tehneet ohjelmaan isoja muutoksia, vaan keskittyneet suoritusvarmuuden parantamiseen. Ranskassa tavoitteemme on tehdä kaksi suoritusta, joihin voimme olla tyytyväisiä”, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman joukkueen tunnelmista kisan alla. 

Kilpailu on kuitenkin tiukkaa myös Suomen kovatasoisten joukkueiden välillä, ja mitä vaan voi käydä. Maakiintiön takia loppukilpailuun pääsee vain kaksi parasta joukkuetta per maa, ja näitä paikkoja tavoittelevat kaikki neljä joukkuetta.  

Bulgarian maailmancupissa pronssille yltänyt OVO Team on päässyt valmistautumaan kilpailuun suunnitelmien mukaan. 

“Hyvin alkanut kansainvälinen kisakausi ja mitali Sofiasta toivat hyvää tsemppiä treenisalille, ja olemme jatkaneet onnistuneita treenejä. Ohjelmaan on tehty pieniä muutoksia ja olemme myös hioneet kisakuntoa kotimaan cup-kilpailuissa”, kertoo kapteeni Janna Kutila. 

OVO Team

OVO Team voimisteli edellisessä maailmancupin osakilpailussa pronssille. Kuva: Susanna Hiljander

Edellisessä maailmancupissa juuri maakiintiön vuoksi finaalista karsiutunut Gloria lähtee Ranskaan näyttämään kansainväliselle tuomaristolle kisan jälkeen tapahtunutta kehitystä. 

“Teimme heti Sofian kisan jälkeen saamamme palautteen pohjalta ohjelmaamme parannuksia. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja olemme saaneet onnistuneita toistoja muutoksiin”, kertoo kapteeni Erika Luoto. 

Gloria

Gloria on kehittänyt ohjelmaansa sitten Bulgarian maailmancupin. Kuva: Susanna Hiljander

Turkulainen Sanix Valens lähtee niin ikään hyvillä mielin näyttämään osaamisensa Ranskan kisaan. 

“Ohjelma on kehittynyt paljon, ja odotamme innolla, että pääsemme näyttämään tasomme kansainvälisellä kentällä. Viime aikoina tärkeässä roolissa harjoituksissa on ollut muun muassa ohjelmaan eläytyminen ja tunteiden välittäminen”, kuvailee kapteeni Iiris Leino. 

Sanix Valens

Sanix Valens hyppää kohti vuoden ensimmäistä maailmancup-kilpailuaan. Kuva: Susanna Hiljander

Ranskassa kilpaillaan myös nuorten Challenge Cupissa

Ranskan maailmancupin yhteydessä käydään perinteiseen tapaan myös nuorten Challenge Cup II –kilpailu, jossa Suomea edustavat Gloria Jr (Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat), Minetit Junior (Tampereen Sisu), OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat) ja Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt).  

Nuorissa OVO Junior Team suuntaa Ranskaan alla voitto vuoden ensimmäisestä Challenge Cupista. 

“Lähdemme Ranskaan iloisin ja odottavaisin mielin. Tavoitteena on tehdä puhdas ja täsmällinen suoritus, johon voimme olla joukkueena tyytyväisiä”, kertoo Ovo Junior Teamin kapteeni Selma Länsmans. 

OVO Junior Team

OVO Junior Team on ollut voitokas kauden alun kisoissa. Kuva: Susanna Hiljander

Myös Minetit Juniorilla on takana onnistunut alkuvuosi – Bulgariassa joukkue oli tiukassa kisassa Ovo Junior Teamin jälkeen toinen.  

Minetit JR

Minetit Junior lähtee Ranskan kilpailuun hyvillä mielin. Kuva: Susanna Hiljander

“Lähdemme kisaan hyvillä mielin. Olemme valmistautuneet tekemällä ohjelmaan pieniä tarkentavia muutoksia ja hakemalla varmuutta esiintymisillä”, kertoo kapteeni Minttu Malinen. 

Sanix Valens Junior oli myös edustamassa Suomea jo kauden ensimmäisessä Challenge Cupissa. Tuolloin kohtalona oli karsiutua finaalista maakiintiön vuoksi alkukilpailun kolmannesta sijasta huolimatta. 

“Lähdemme Ranskaan hyvillä mielin tavoittelemaan finaalipaikkaa. Haluamme näyttää siellä tämän hetken parhaan suorituksen”, kertoo joukkueen tavoitteista kapteeni Inka Rounas. 

Sanix Valens Junior

Sanix Valens Junior tavoittelee Ranskan kisassa finaalipaikkaa. Kuva: Susanna Hiljander

Kokoonpanoa täydentää Gloria Jr, jolle kyseessä on kauden ensimmäinen maailmancup. Joukkue lähtee kilpailuun innostuneissa tunnelmissa. 

“Tavoitteenamme on saada hallissa aikaan huikea tunnelma ja sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Tämä on hyvä välietappi kohti SM-kisoja”, kertoo joukkueen kapteeni Rauha Aarnos. 

Gloria Junior

Gloria Jr haluaa luoda Ranskan kisahalliin huikean tunnelman. Kuva: Susanna Hiljander

Kilpailun aikataulut 

Lauantai 29.4.  

Klo 16.30 alkukilpailu naiset ja nuoret 

Sunnuntai 30.4. 

Klo 11.30 loppukilpailu naiset ja nuoret 

Ajat ovat Suomen aikaa.

Kilpailun tuloksia voi seurata täältä (kilpailun sivu näkyy listassa lähempänä kisaa).

Muita lisätietoja saa kilpailun virallisilta sivuilta.

Lisätiedot: 

Laura Uimonen, joukkuevoimistelun lajipäällikkö 

laura.uimonen@voimistelu.fi

p. 050 548 5734

Haku