Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun yläkoululeiritys 2022-2023 haku on auki!
20.04.2022

Joukkuevoimistelun yläkoululeiritys 2022-2023 haku on auki!

Yläkoululeiritys oli kokonaisvalmennuksellisesta näkökulmasta joukkueellemme ehdottamasti oikea valinta leirityskaudeksi 2021-2022,” toteaa Anna-Elina Taskinen, Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Lumo Novelia-joukkueen valmentaja. 

Joukkuevoimistelussa Kisakallion yläkoululeirit ovat osa voimistelun valmennusjärjestelmää, tarjoten tukea päämäärätietoiseen harjoitteluun kohti voimistelun huipputasoa. Leiritys koostuu vuoden aikana neljästä, neljän päivän mittaisesta leiristä. Tuki leirityksen aikana on monipuolista ja mukana valmennuksessa on lukuisia eri alojen huippuammattilaisia. Jokainen leiriviikko sisältää lajiharjoittelun lisäksi päivittäiset fysiikkaharjoitukset, ravintovalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen. Leiritykseen kuuluu myös kahdesti vuodessa toteutettava harjoituksenaikainen sykeseuranta ja tarpeiden mukaan muita testejä (ponnistusvoima/hyppytekniikka, Voimisteluliiton liikkuvuus- ja voimatestit). Leirit on aikataulutettu siten, että voimistelijat ehtivät sekä treenata että opiskella arkipäivinä. 

Haimme mukaan leiritykseen, koska ajattelimme kyseisen leirimuodon joukkueellemme sopivimmaksi vaihtoehdoksi juuri tässä ikävaiheessa,” kertoo Anna-Elina, ”Yläkoululeirityksessä leiripäivät ovat ovat koostuneet laji- ja fysiikkaharjoituksista, ravintoluennoista, psyykkisestä valmennuksesta sekä koulunkäynnistä. Leirien sisältö on ollut monipuolinen ja kattava, ja aikataulutus on toiminut sekä yksittäisillä leireillä että koko leirivuoden aikana todella hyvin. Arkisin urheiluopistolla on ollut myös huomattavan paljon väljempää kuin viikonloppuleireillä, eli esimerkiksi kouluttajien aikataulujen ja tilojen käytön osalta olemme kokeneet yläkoululeirit toimivammiksi kokonaisuuksiksi kuin perinteiset viikonloppuleirit. Valmentajan näkökulmasta leiritys on ollut todella toimiva!
 
Lisäksi Anna-Elina huomautti treenisalin ulkopuolella tapahtuvasta työskentelystä, jonka mahdollisti leirien aikataulut. ”Säännöllinen ruokarytmi sekä selkeä päivärytmi auttoivat urheilijoita jaksamaan ja palautumaan.” 

Joukkuevoimistelun yläkoululeiritys kaudelle 2022-2023 järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla. Yläkoululeiritykseen haetaan mukaan hakulomakkeella, lisätietoa alempana. Joukkueet, jotka valitaan yläkoululeiritykseen, sitoutuvat toimintaan koko lukuvuodeksi ja osallistumaan kaikille leireille. Leiritykseen voivat hakea 12-14–vuotiaiden ja 14-16–vuotiaiden SM-sarjassa kilpailevat joukkueet. Voimisteluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Valmennus toteutetaan yhdessä urheiluopiston, urheiluakatemian sekä lajiliiton kanssa. Edustajat kansainvälisiin kilpailuihin valitaan ensisijaisesti 12-14v. Talent- ja YKL-joukkueista asiantuntija-arvion perusteella. 

Kenelle? 

12-14v.–sarjan joukkueille ja 14-16 v.–sarjaan juuri nousseille tai nousemassa oleville joukkueille. 

Leirien aikataulu: 

Leiriviikot kaudella 2022-2023 ovat 37/38, 48/50, 3/4, 12/13. Jako leiriviikkoihin riippuu mukana olevien joukkueiden kokonaismäärästä. 

Kustannukset:

Täysihoitoleiri: 280 euroa / hlö / leiri (sis. majoituksen ma-to, aamupalat ti-to, lounaat ma-to, päivälliset ma-to, iltapalat ma-ke sekä 2 x välipala / päivä). Lisäyö (su-ma) + aamupala 50 euroa / hlö. 

Päiväleiri: 190 euroa / hlö / leiri (sis. lounaan ja päivällisen ma-to sekä 2 x välipala / päivä) 

Pidätämme oikeudet muutoksiin hinnoissa.   

Joukkueiden valintaperusteet yläkoululeiritykseen:  

 • Asiantuntija-arvio (Voimisteluliiton toimihenkilöt) 
 • Kilpailumenestys kausilla 2021-2022 
 • Joukkueen tulevaisuuden tavoitteet 

Joukkuevoimistelun yläkoululeiritys on osa liiton valmennusjärjestelmää. Joukkueet, jotka tulevat valituiksi leireille saavat:  

 • Kisakallion testaus- ja asiantuntijapalvelut (valmennus, luennot ja testaukset)  
 • Suomen Voimisteluliiton asiantuntijapalvelut (valmennus)   
 • Tuomaritunnit (mitä enemmän joukkueita mukana leirityksessä sitä enemmän resursseja käytössä) 
 • Kilpaurheilijan rytmiin harjoittelu (majoitus, ruokailu, harjoittelu ja opiskelu)  
 • Kansainvälinen yhteistyö   
 • Yhteisöllisyyden lisääminen (urheilijat ja valmentajat tapaavat toisiaan; yhteiset toimintatavat)  
 • Taitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen  
 • Terve Voimistelija -materiaalin jalkauttaminen
 • Valmentajien tiedontasaukset ja systemaattinen tiedonvälitys (Teams-palaverit ja kuuluminen Whatsapp-ryhmiin)  

Hakulomake  

Yläkoululeiritykseen haetaan mukaan täyttämällä Kisakallion hakulomake 31.5. mennessä. Lomakkeen löydät täältä.

Lisätietoja leirityksestä löydät täältä tai ottamalla yhteyttä vastuuhenkilöön: Veera Kainulainen, puh. +358 50 550 6544 (veera.kainulainen@voimistelu.fi) 

Kuva: Iida Blomqvist

Haku