Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun valintakilpailussa seitsemän naisten joukkuetta
19.04.2022

Joukkuevoimistelun valintakilpailussa seitsemän naisten joukkuetta

Sanix_Valens_valintakilpailut_helmikuu2022_Susanna_Hiljander

Sunnuntaina ratkotaan, mitkä joukkueet pääsevät maailmancup- ja Challenge cup -kilpailujen kolmanteen osakilpailuun Tampereelle. 

Opinmäen liikuntahallissa Espoossa ratkeaa sunnuntaina 24.4. Suomen edustus Tampereella pidettäviin maailmancupin ja Challenge cupin kilpailuihin. Seuraavista naisten joukkueista neljä parasta pääsee Gymnaestrada Tampere -tapahtuman yhteydessä järjestettäviin kilpailuihin:

  • Elite, Sport Club Vantaa
  • Fiona, Tampereen Työväen Naisvoimistelijat
  • Gloria, Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat
  • Minetit, Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion
  • OVO Team, Olarin Voimistelijat
  • Sanix Valens, Lahjan Tytöt
  • Sirius, Jyväskylän Naisvoimistelijat

 

”Kolmanteen World Cup ja Challenge Cup -kilpailuun on tulossa yhteensä 27 joukkuetta yhdeksästä eri maasta. Vaikka maailman tilanne on vaikea, osanottajia on tulossa joukkueita ympäri maailman”, sanoo joukkuevoimistelun lajipäällikkö Tinja Aistola.

Ensimmäisessä osakilpailussa kaksoisvoitto

Ensimmäisen maailmancupin Tallinnassa maaliskuussa vei OVO Team. Minetit voimisteli kakkoseksi. Sunnuntain finaalipäivään lähdettiin suomalaisten kaksoisjohdossa. Finaalissa koettiin jännittäviä hetkiä, kun kakkostilalta lähteneet Minetit (Tampereen Sisu / Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) nostivat pisteitään alkukilpailuista reilusti. OVO Teamin (Olarin Voimistelijat) etumatka kuitenkin piti ja he saavuttivat kauden ensimmäisen maailmancupin voiton.

Toinen maailmancup järjestetään Sofiassa (Bulgariassa) ja siellä kilpailevat samat neljä suomalaista joukkuetta kuin ensimmäisessä osakilpailussa eli Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) sekä Sanix Valens (Lahjan Tytöt).

 

Vuoden 2022 kilpailukalenteri:

5.–8.5. World Cup II, Challenge Cup II, Sofia, Bulgaria

9.–10.6. World Cup III, Challenge Cup III, Tampere

27.–30.10. World Cup IV, Challenge Cup IV, Malesia

24.–27.11. Maailmanmestaruuskilpailut, Itävalta

 

Valintakilpailut alkavat klo 12.30. Kilpailuihin otetaan yleisöä ja ne lähetetään myös livestreamin välityksellä. Lue lisää kilpailujen verkkosivuilta >>

Kuva: Susanna Hiljander. Kuvassa Sanix Valens -joukkue edellisessä valintakilpailussa helmikuussa. 

Haku