Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2021 Suomeen
07.04.2021

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2021 Suomeen

Suomi on saanut isännöitäväkseen joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään 19.-21.11.2021 Helsingin jäähallissa. Alkuperäinen isäntämaa Italia joutui perääntymään MM-kilpailujen järjestelyistä maassa vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

– Uskomme, että koronatilanne on loppuvuodesta sellainen, että MM-kilpailut voidaan järjestää terveysturvallisesti Helsingissä osana voimistelun 125-juhlavuoden upeaa huipennusta. Samana viikonloppuna olemme järjestämässä Helsingin jäähallissa lauantaina voimistelunäytöksen ja Töölön Kisahallissa ilmaisia kokeilupisteitä erityisesti perheille ja lapsille, Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso iloitsee kilpailuista ja jatkaa

– Vuoden 2017 joukkuevoimistelun MM-kilpailut olivat loppuunmyydyt ja Suomen mitalisaalisaalis kruunasi onnistuneen kilpailuviikonlopun. Lähdemme tavoittelemaan samaa kilpailutunnelmaa ja maailmanmestaruutta Suomeen. Kotikisoilla on suuri merkitys urheilijoillemme, valmentajille ja taustajoukoille.

Voimisteluliiton syyskokousviikonloppu 19.-21.11. kokoaa voimistelijat ja voimistelun ystävät yhteen juhlavuoden näytöksen (la 20.11.)  ja voimistelun ilmaisten kokeilupisteiden lisäksi kansainväliseen kilpailutunnelmaan. Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen yhteydessä järjestetään kansainväliset joukkuevoimistelun B-kategorian ja IFAGG Trophy -kilpailut.

Helsingin kaupunki on ennenkin tarjonnut erinomaiset olosuhteet voimistelun kansainvälisille tapahtumille. Tulevat kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton IFAGG:n MM-kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton ja Helsingin kaupungin kanssa.

– Olen iloinen, että Helsinki saa toimia näyttämönä joukkuevoimistelun MM-kilpailuille. Helsingin vahvuudet – toimivuus, turvallisuus ja puhtaus – tulevat olemaan haluttuja ominaisuuksia tapahtumien järjestämisessä pandemian jälkeisessä ajassa. Epidemiavaihe on juuri nyt vakava, mutta on tärkeää rakentaa näkymää tulevaisuuteen, ja siihen, miten voimme järjestää turvallisesti tapahtumia tulevaisuudessa, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

– Yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa kisojen järjestämisessä on erittäin tärkeää. Ilman kaupungin tukea emme olisi pystyneet näin lyhyellä aikataululla ja tässä koronatilanteessa tekemään päätöstä kilpailujen järjestämisestä. Helsingin kaupungin kanssa olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä tapahtumajärjestämisessä ja on hienoa jatkaa tätä yhteistyötä, toteaa Laakso.

Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet Suomessa järjestetyt joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailuviikonloppuun odotetaan lähemmäksi 50 joukkuetta 13 eri maasta. Suomea MM-kilpailuissa edustavat joukkueet valitaan naisten ja nuorten sarjoihin valintakilpailujen 11.9. ja 25.9. perusteella.
 

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut Suomessa

2000 Helsinki  – joukkuevoimistelun historian ensimmäiset maailmanmestaruuskilpailut
2006 Tampere – 7. joukkuevoimistelun MM-kilpailut Sun Svoli -voimistelutapahtuman yhteydessä
2013 Lahti      – 14. joukkuevoimistelun MM-kilpailut Sun Lahti -voimistelutapahtuman yhteydessä
2017 Helsinki  – 18. joukkuevoimistelun MM-kilpailut
2021 Helsinki  – 21. joukkuevoimistelun MM-kilpailut

 

 

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbond FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

 

Kuva: Muistatko tämän hetken ja kilpailujen tunnelman joukkuevoimistelun MM-kilpailuista vuodelta 2017? Marraskuussa Helsingin jäähalli toimii jälleen kilpailuareenana, kun joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2021 järjestetään 19.-21.11. Suomessa. (kuva: Akifoto)

Haku