Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa Suomi voimistelee maailmanmestaruusmitaleista
15.11.2021

Joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa Suomi voimistelee maailmanmestaruusmitaleista

 

Helsingin Jäähalli täyttyy kansainvälisestä tunnelmasta, kun maailman parhaat joukkuevoimistelijat kilpailevat maailmanmestaruuksista 19.-21.11.2021. Suomalaisjoukkueet lähtevät kilpailuun vahvoista asetelmista ja joukkueiden tavoite on tuoda kotikentältä maailmanmestaruusmitalit.

MM-kilpailuihin on ilmoittautunut mukaan 15 maata ja 64 eri joukkuetta. Kilpailijamaat ovat Suomi, Bulgaria, Espanja, Italia, Itävalta, Kanada, Kazakstan, Luxemburg, Ranska, Tanska, Tsekki, Ukraina, Viro ja Venäjä. Suomea naisten sarjassa edustaa neljä joukkuetta: Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat) ja Sanix Valens (Lahjan Tytöt). Nuorten sarjassa Suomen edustajat ovat Minetit Junior (Tampereen Sisu), OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Elite Junior (Sport Club Vantaa) ja Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt)

Kauden tulosten perusteella kirkkaimmista mitaleista Suomen osalta taistelevat Minetit ja OVO Team.

Minetit lähtevät tavoittelemaan maailmanmestaruutta luottavaisin ja odottavaisin mielin.

-Tavoitteenamme on näyttää kovan työmme tulos ja luoda kotiyleisölle elämys Kalevala-aiheisella ohjelmallamme. Kotiyleisön edessä kilpaileminen on upea ja ainutkertainen kokemus, johon lähdemme ylpeänä edustamaan Suomea, kertoo Minettien Emmi Nikkilä.

OVO Team on hionut ohjelman kokonaisuuden parhaaseen mahdolliseen kuntoon ja lähtee tavoittelemaan MM-kultaa vahvalla suorituksella.

-MM-kisoihin lähdemme tekemään ilmaisulliset ja vahvat suoritukset, jotka antavat kaikille jäähallissa oleville elämyksen. Tavoitteena on saavuttaa MM-kulta. On mahtavaa päästä kisaamaan kotiyleisön edessä. Se tunnelma ja energia matolla, jonka saa kotiyleisöstä on sanoin kuvaamatonta. Samanlaista tunnetta saa harvoin kokea ulkomailla, kertoo Aurora Kapanen OVO Teamin valmistautumisesta.

Gloria tavoittelee kilpailussa ilmaisullisesti ja suorituksellisesti kauden parastaan.

-Olemme viime viikkoina hakeneet varmuuden kisaa varten kotisalilla, joten lähdemme täyttämään tavoitettamme superfiiliksin. Kotiyleisön edessä kilpaileminen on varmasti yksi huippuhetkistämme joukkueena ja odotamme erityisesti jäähallin tunnelmaa. Kisojen merkitys on joukkueelle erityisen suuri, koska tämä on ensimmäinen MM-kisamme joukkueena. Kisat ovat myös kaikille ensimmäiset koti-MM-kisat, Laura Airila kertaa Glorian tunnelmia MM-kisaviikon alla.

Sanix Valens on valmistautunut MM-kisoihin hiomalla ohjelman yksityiskohdat huippuunsa.

-Tavoitteemme MM-kisoissa on päästä nauttimaan upean kotiyleisön eteen ja tehdä vahva suoritus. Odotamme huikeaa kannustusta. Valmistautuminen on ollut jännittävää, sillä tämä on meidän kaikkien ensimmäinen MM-kilpailu ja siitä varmasti tulee ikimuistoista. MM-edustus merkitsee meille todella paljon ja tulevaisuudessa haluamme vakiinnuttaa asemamme MM-matolla, kertoo Sanix Valens joukueen kapteeni Kiia Karppinen.

Sunnuntaiaamuna käydään IFAGG Trophy lyhytohjelmakilpailu, joka on erillinen kilpailu MM-kilpailujen ohessa.

Tule mukaan kannustamaan Suomen joukkueet huippusuorituksiin!

 

Aikataulu:

Lauantai

–       10:00-15:00 MM-kilpailujen avajaiset ja alkukilpailu

–       18:30 Voimistelu 125 -juhlanäytös

Sunnuntai

–       09:30-11:00 IFAGG Trophy lyhytohjelmakilpailu

–       12:00-14:00 MM-finaali

Paikka: Helsingin jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11-13, 00250 Helsinki

 

Haku