Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun maailmancupin finaali kisataan tulevana viikonloppuna Italiassa
17.10.2023

Joukkuevoimistelun maailmancupin finaali kisataan tulevana viikonloppuna Italiassa

Kaksi Minettien voimistelijaa hypyssä ilmassa.

Joukkuevoimistelun maailmancup-kausi huipentuu 21.–22.10.2023 Italian Chiarissa. Suomea maailmancupin finaalissa edustaa neljä joukkuetta: Minetit (Tampereen Sisu), Gloria (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat), Sanix Valens (Lahjan Tytöt) sekä OVO Team (Olarin Voimistelijat). Kovatasoisessa kilpailussa Suomi kohtaa muun muassa Bulgarian, joka on hallitseva maailmanmestari

Kuva: Minetit / Sami Ilvonen

“Joukkueet karsivat itselleen edustuspaikan valintakilpailuissa Turussa 24.9. Sijoitusten perusteella sijat 1.–4. saivat lunastettua itselleen edustuspaikan Italian maailmancupiin”, kertoo joukkuevoimistelun lajipäällikkö Laura Uimonen

Joukkuevoimistelun edelliset kansainväliset kisat käytiin Vantaalla toukokuun lopussa, jolloin vuorossa olivat lajin EM-kilpailut. Kilpailuissa Minetit voimisteli EM-kultaa ja Gloria EM-pronssia. 

Uimosen mukaan joukkueiden harjoittelut ovat sujuneet rauhallisesti ja rutiinilla. “Vanhoilla eli keväältä tutuilla ohjelmilla kilpailuun lähtevät Minetit, Gloria ja Sanix Valens. Ainoastaan OVO Team on kesän aikana tehnyt uuden ohjelman.”

Uimonen kertoo maailmancupin finaaliin valmistautumisen olleen hieman erilaista, sillä monelle joukkueelle kyseessä on kauden päätöskilpailu: “MM-kilpailuihin Suomi ei lähetä joukkueita Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisen vuoksi, joten moni satsaa nyt näihin kilpailuihin ja sen jälkeen siirtyy kevennetylle harjoitusjaksolle ja alkaa rakentamaan ensi vuoden ohjelmaa.” 

Uimonen iloitsee tulevan maailmancupin suurilukuisesta osallistujamäärästä ja tasokkaista joukkueista. 

“Kilpailuihin on osallistumassa ilahduttava määrä joukkueita ja maita. Naisissa kilpailee 21 joukkuetta ja nuorissa 20. Isoimmat haastajat Suomelle ovat molemmat Bulgarian maajoukkueet, joista toinen on hallitseva maailmanmestari. Viro on toinen kova kilpakumppani. Mukavaa on myös, että pitkän matkan tekevät Meksiko, Kanada ja Japani ovat mukana kilpailussa”, hän kertoo. 

Samana viikonloppuna Chiarissa kilpaillaan myös nuorten sarjassa joukkuevoimistelun World Challenge Cupissa. Nuorten sarjassa Suomea edustavat Minetit Junior (Tampereen Sisu), OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Gloria Jr (Elise Gymnastics & Pakilan Voimistelijat) sekä Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt). Toukokuisissa EM-kilpailuissa Minetit Junior voimisteli kultaa ja OVO Junior Team hopeaa. 

Lajipäällikkö Laura Uimonen huomauttaa, että lajin kasvaminen näkyy myös nuorten sarjassa, johon tällä kertaa osallistuu voimistelijoita aina Egyptistä asti: “Ihanaa matkustaa ulkomaille kunnon kilpailutapahtumaan.” 

Kilpailu käynnistyy lauantaina 21.10. karsinnoilla. Sunnuntaina 22.10. kisataan maailmancupin finaali.

Lisätietoa kilpailuista löydät täältä. Kilpailun tuloksia voi seurata reaaliajassa täältä.

Kilpailua voi seurata livestreamin välityksellä.

Haku