Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan kolmas osakilpailu käydään 29.-30.6.2024 Tarragonassa, Espanjassa
18.06.2024

Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan kolmas osakilpailu käydään 29.-30.6.2024 Tarragonassa, Espanjassa

Joukkuevoimistelun maailmancup-sarjan kolmas osakilpailu kisataan 29.-30.6.2024 Tarragonassa, Espanjassa. Suomesta kilpailussa nähdään Minetit (Tampereen Sisu), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Elise Gymnastics ja Pakilan Voimistelijat) ja Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat).

Kisat ovat tavallista myöhemmin, jonka myötä treenisuunnitelmia ollaan jouduttu muuttamaan ja kesän harjoittelujaksoa on jouduttu lyhentämään. Kesätreenien sijasta joukkueiden treenit ovat keskittyneet ohjelman tekemiseen. Yleisesti ottaen joukkueiden kisaan valmistavat treenit ovat sujuneet hyvin.

Minettien Sanni Hartman kertoo joukkueen tavoitteena olevan kisan voitto joukkueen parhaalla suorituksella:  “Treenit ovat sujuneet hyvin ja ohjelmaan on tehty pieniä parannuksia SM-kisan jälkeen. Perinteiset kesätreenit ovat jääneet vähän vähemmälle ja pääpaino treeneissä on ollut ohjelman tekeminen. Nyt ollaan myös pystytty treenaamaan enemmän aamupäivisin ja kahden treenin päiviä, kun ei ole ollut koulua.”

Myös Siriuksen ohjelmaan on tehty muutoksia SM-kilpailuiden jälkeen, kertoo Amanda Vesala: “Olemme treenanneet rutiininomaisesti ja määrätietoisesti kohti Espanjan World Cup -kisaa. Meillä on tavoitteena päästä haastamaan kärkisijoja ja finaalipaikkaa. Espanjan kilpailua ajatellen kesäkuun treenit ovat sujuneet pääsääntöisesti kuten keväällä. Kesän oheisharjoittelujakso tosin lyhentyy hiukan.”

OVO Teamin tavoitteena on tehdä hyvät täsmälliset suoritukset, joilla yltää finaaliin kamppailemaan mitaleista, kertoo Janna Kutila: “Loppukauden aikataulut muuttuivat täysin alkuperäisestä suunnitelmasta, kun tieto World Cup -kisan siirrosta tuli. Kilpailukauden jatkuessa nyt poikkeuksellisen pitkään, päätimme pitää harjoittelussa kesäkuun alussa viikon taukoa lajiharjoittelusta ja teimme itsenäisesti muita fyysisiä harjoitteita. Näin saimme lisättyä motivaatiota ja kasvatimme nälkää nostaa omaa rimaa ylemmäs.”

Glorian Justiina Tiittanen kuvailee heidän treenaamisen sujuneen erittäin hyvin:  “Olemme saaneet ohjelmaamme paljon eteenpäin SM-kilpailun jälkeen: teimme ohjelmaan pieniä muutoksia sekä olemme tehneet tarkkaa hiontaa. Meidän tavoitteena on näyttää varmat ja ilmaisulliset suoritukset sekä saavuttaa World Cup-mitali. Aiempiin vuosiin nähden treenaminen on ollut erilaista, sillä perinteisten kesätreenien sijaan pääpaino on ollut ohjelmaharjoittelussa. Pidemmän kisatauon jälkeen on kuitenkin mahtavaa päästä taas kisaamaan!”

Alkukilpailu käydään lauantaina 29.6. klo 15.40 alkaen Suomen aikaa. Sunnuntain 30.6. finaaliin pääsee Suomen osalta kaksi joukkuetta maakiintiön vuoksi. Sunnuntain finaali alkaa klo 13.15 Suomen aikaa. Tulospalvelu sekä aikataulu löytyvät täältä.

Haku