Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun maailmancup alkaa lauantaina 12.03. Tallinnassa
07.03.2022

Joukkuevoimistelun maailmancup alkaa lauantaina 12.03. Tallinnassa

Suomea kilpailussa edustavat Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion), OVO Team (Olarin Voimistelijat), Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) ja Sanix Valens (Lahjan Tytöt). Kauden ensimmäinen maailmacup kilpaillaan tulevana viikonloppuna Tallinnassa. Alkukilpailu käydään lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Kaikki Suomen edustajat osallistuvat alkukilpailuun. Finaalin maarajoitus on kaksi joukkuetta.

Minetit (Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) lähtee kilpailuun uudistuneella kokoonpanolla.

-Tavoitteenamme on näyttää kisoissa itsevarma ja tarkka suoritus, joilla tavoittelemme kisan voittoa. Emme ole tehneet ohjelmaan muutoksia viime kisan jälkeen, vaan olemme keskittyneet hiomiseen ja kestävyyden kehittämiseen, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman.

OVO Team (Olarin Voimistelijat) on tehnyt ohjelmaan pieniä muutoksia maailmancup-kauden aloitusta silmällä pitäen.

-Odotamme todella paljon, että pääsemme pitkästä aikaa ulkomaille kilpailemaan. Tavoitteena on tehdä vahvat ja täsmälliset suoritukset, joissa näkyy täysillä tekeminen. Kisa on hyvää harjoitusta kohti seuraavia kansainvälisiä kisoja ja SM-kisoja toukokuussa, kertoo kapteeni Aurora Kapanen OVO Teamin tavoitteista.

Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) kilpailee uudella ohjelmalla.

-Odotamme Tallinnan kilpailua innolla, sillä kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen kilpailu uudella ohjelmalla. Tavoittelemme puhtaita suorituksia sekä finaalipaikkaa. Viime viikot olemme hioneet ohjelmaa ja kehittäneet suorituksen tarkkuutta, kertoo kapteeni Laura Airila Glorian valmistautumisesta.

Sanix Valens (Lahjan Tytöt) tavoittelee maailmancup-kaudelta finaalipaikkaa.

-Olemme tehneet valintakisan jälkeen tuomaripalautteiden pohjalta muutamia muutoksia ohjelmaan. Erityisesti olemme panostaneet dynamiikkaan vartalosarjoissa ja vaikeusosien tarkkuuteen.Ohjelma on mennyt paljon eteenpäin ja haluamme näyttää selkeän tason noston valintakisasta.Tallinnassa tavoitteenamme on tehdä vahva maailmancup-kauden avaus ja sijoittua mahdollisimman kärkeen, kertoo kapteeni Iiris Leino.

Voimisteluliitto tiedottaa tuloksista kilpailun päättyessä.

Vuoden 2022 kilpailukalenteri

11.–13.3. World Cup I, Challenge Cup I, Tallinna

6.–8.5. World Cup II, Challenge Cup II, Sofia

9.–10.6. World Cup III, Challenge Cup III, Tampere

27.–30.10. World Cup IV, Challenge Cup IV, Malesia

24.–27.11. Maailmanmestaruuskilpailut, Itävalta

Julkaisemme tällä kaudella Voimisteluliiton kanavissa joukkueiden kapteenien haastatteluja. Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan Sanix Valens -joukkueen Iiris Leinoon. Lue juttu linkistä

Haku