Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun EM-kilpailu katkaisee pitkän kansainvälisen kisatauon
11.05.2021

Joukkuevoimistelun EM-kilpailu katkaisee pitkän kansainvälisen kisatauon

Joukkuevoimistelun kärkikasti pääsee puolentoista vuoden tauon jälkeen kansainvälisille kisa-areenoille, kun koronan jälkeen lajin ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut, joukkuevoimistelun EM-kilpailut, voimistellaan tulevana viikonloppuna 14.–16.5. Moskovassa.

Venäjällä kilpaillaan naisten ja nuorten EM-mestaruuksista. Suomea kilpailuissa edustaa kuusi joukkuetta. Naisten sarjassa nähdään jo tuttuun tapaan Minetit (Tampereen Sisu) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat) sekä voimisteluseurojen Attitude Sport, Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat yhteisjoukkue Gloria. 

Nuorten sarjassa edustavat puolestaan OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Minetit Junior (Tampereen Sisu) ja Elite Junior (Sport Club Vantaa).

EM-kilpailujen valintakilpailu oli suomalaisittain kovatasoinen, mutta lajin kansainvälinen taso on vielä kysymysmerkki. Tilanne on harvinainen myös kokeneille valmentajille. 

– Tämä on ensimmäinen kansainvälinen kilpailu sitten syksyn 2019 kilpailujen jälkeen ja pitkästä aikaa joukkueet pääsevät yleisön eteen esiintymään. Emme ole nähneet muiden maiden ohjelmia lainkaan, joten on mielenkiintoista nähdä mikä on lajin kansainvälinen taso tällä hetkellä. Menemme tekemään oman parhaamme ja EM-kilpailujen jälkeen asetetaan pelimerkit jatkon suhteen, tamperelaisten valmentaja Titta Heikkilä kertoo. 

– Takana on kyllä yksi erikoisimmista vuosista mitä valmentajana olen kokenut, mutta olemme keskittyneet niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa. Salilla jokainen on tehnyt täysillä töitä ja positiivisesti, ja joukkueet ovatkin hyvässä kunnossa. Ohjelmat on hiottu erittäin täsmälliseen kuntoon, sillä otimme ne 2019 treeniohjelmaan, joten on tässä aika monta kertaa samaa kisamusiikkia kuunneltu. Urheilijat ovat innoissaan, kun pääsevät vihdoinkin EM-kilpailuihin näyttämään taitonsa, Olarin Voimistelijoiden valmentaja Anneli Laine-Näätänen summaa.

Kilpaileminen tuo maailman kärjessä keikkuville joukkueille parhaan motivaation harjoittelemiseen. Korona ja poikkeusolot ovat tuoneet epävarmuutta joukkuevoimistelun huippujen harjoittelemiseen, mutta syksyllä siintävät Helsingin MM-kotikilpailut ovat luonnollisesti suomalaisten joukkueiden päätavoite. Nyt käynnistyvä kansainvälinen kilpailukausi tuo toivoa normaalista.

– Voimistelijat ovat todella innoissaan päästessään jälleen kansainväliseen kilpailutunnelmaan. Korona on toki haastanut harjoittelua ja myös EM-kilpailuihin valmistautumista. Urheilijat ovat eläneet valmistautumisen ajan karanteeninmukaista elämää varmuuden vuoksi, että kilpailuun osallistuminen ei ainakaan koronan takia peruuntuisi, vantaalaisen Elite Junior -joukkueen valmentaja Kiia Kuusela taustoittaa.

 

Näin seuraat joukkuevoimistelun EM-kilpailuja

Joukkuevoimistelun EM-kilpailujen alkukilpailut voimistellaan lauantaina 15.5. ja finaalit sunnuntaina 16.5. Kilpailuja on mahdollista seurata netin kautta. Kilpailujärjestäjät julkaisevat striimauslinkin torstaina 13.5. tällä sivustolla (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

EM-kilpailujen aikataulut

la 15.5.
klo 15.30-17.00 Nuorten alkukilpailu
klo 17.30-19.10 Naisten alkukilpailu

su 16.5.
klo 12.00-13.15 Nuorten finaali
klo 13.30-14.45 Naisten finaali

 

Kuvassa Sport Club Vantaan Elite Junior -joukkue (kuva Ville Levijärvi).

Haku