Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelijat kilpailevat juhannuksena maailman cupissa Bulgariassa – suomalaisjoukkueilla on mahdollisuus kahteen mitaliin
21.06.2021

Joukkuevoimistelijat kilpailevat juhannuksena maailman cupissa Bulgariassa – suomalaisjoukkueilla on mahdollisuus kahteen mitaliin

Bulgarian Sofiassa pidettävässä maailmancupin kilpailussa Suomea edustaa vahva kolmikko OVO Team, Gloria ja Sanix Valens. Joukkueiden valmistautuminen kilpailuun on edennyt hyvin. Kilpailuun valittiin neljäntenä joukkueena Minetit, mutta he joutuivat perumaan osallistumisensa viime viikolla.

Tuore Suomenmestarijoukkue Olarin Voimistelijoiden OVO Team kilpailee Sofiassa samalla kahdeksan voimistelijan kokoonpanolla kuin SM-kilpailuissakin. Ohjelmaan ei ole myöskään tehty muutoksia SM-kisan jälkeen. ”Lähdemme kilpailuun tekemään kaksi harkkatasoista suoritusta ja toiveena on, että niiden kautta kisasta tulisi mahdollisimman kirkas mitali.”, kertoo joukkueen päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen.

SM-pronssijoukkue Gloria (Attituden Sports, Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat) lähtee myös tavoittelemaan mitalia Sofiasta. ”Olemme saaneet jokaisessa kilpailussa parannettua suorituspuhtautta ja ilmaisua, joten lähdemme tekemään Bulgariaan kauden parasta suoritusta.”, analysoi Glorian päävalmentaja Riikka Penttilä joukkueen kilpailukautta.

Lahjan Tyttöjen Sanix Valens tavoittelee kärkisijoja kilpailussa. ”Olemme tehneet pieniä muutoksia ohjelmaan ennen Sofian kilpailua. Lähdemme hakemaan finaalipaikkaa hyvällä asenteella.”, kuvailee kapteeni Kiia Karppinen joukkueen tunnelmia ennen kilpailua. Sanix Valens saattaa saada Sofiassa yleisön erityisesti puolelleen, sillä heidän ohjelmansa koreografit ovat bulgarialaisia.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kilpailuun oli lähdössä myös Tampereen Sisun Minetit, mutta he joutuivat perumaan osallistumisensa, sillä joukkueessa tapahtui operointia vaativa loukkaantuminen juuri ennen SM-kilpailua. ”Päädyimme siihen, että vallitsevan koronatilanteen ja tämän loukkaantumisen takia ei ole mielekästä osallistua tähän maailman cupin kilpailuun.” avaa Minettien valmentaja Teija Kukkala poisjääntiä.

Sofian maailman cup on joukkueiden viimeinen kilpailu ennen kesätaukoa. Koronatilanne vaikuttaa vielä kansainvälisten kilpailuiden järjestämiseen ja kaikkia kärkimaita ei nähdä mukana Sofiassa. Suomen joukkueet ovat kansainvälistä huipputasoa, joten on tärkeää, että he pääsevät mittaamaan tasonsa myös kansainvälisesti. Syksyksi toivotaan parempaa tilannetta ja sen kautta jälleen enemmän maita mukana kilpailuissa.

Syyskausi huipentuu MM-kilpailuihin, jotka pidetään 19.-21.11. Helsingin jäähallissa. Kotimaan kärkijoukkueista Gloria ja Sanix jatkavat syksyyn nykyisillä ohjelmilla. OVO Team ja Minetit ovat jo aloittaneet uuden kilpailuohjelman työstön syyskautta varten.

Sofian maailman cupin aikataulu:

Lauantai 26.6. Alkukilpailut
Klo 14:15 Nuorten Challenge Cup
Klo 16:30 Naisten World Cup

Sunnuntai 27.6. Finaalit
Klo 10:30 Nuorten Challenge Cup
Klo 12:00 Naisten World Cup

Lisätietoa kilpailuista löytyy TÄÄLTÄ 

Kilpailuista on tulossa livestream, jonka linkki julkaistaan myöhemmin.

Voimisteluliitto ei lähetä koronatilanteen vuoksi nuorten joukkueita Challenge Cupin kilpailuun.

 

Haku