Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joona Reiman hyppäsi nuorten EM-kultaa!
21.08.2022

Joona Reiman hyppäsi nuorten EM-kultaa!

Joona Reiman

Tampereen Sisun Joona Reiman hyppäsi historiallisesti Münchenin EM-kilpailuissa kultaa ylivoimaisella suorituksella.

Joona suoritti finaalissa kilpailun vaikeimmat hypyt. Ensimmäinen Dragulescu-hyppy, vaikeus 5,6, onnistui vielä paremmin kuin karsintakilpailussa. Alastulossa nähtiin vain pieni korjausaskel ja loppupisteet ensimmäisestä hypystä olivat huimat 14,833. Toisena hyppynä nähtiin karsinnan tapaan Kasamatsu 1½ kierteellä, vaikeus 5,2. Siinä myös nähtiin vain pieni korjaus alastulossa. Toisen hypyn pisteet 14,266 ja kahden hypyn keskiarvopisteet 14,549. Toiseksi hypännyt Norjan Sebastian Sponevik suoritti tänään kaksi hyppyä 5,2 vaikeudella myös onnistuneesti. Loppupisteet 14,316 eivät kuitenkaan riittäneet ohittamaan suomalaista.

Joonasta tuli näin ollen historian ensimmäinen suomalainen nuorten EM-mitalisti ja Euroopan mestari.

 ”Aika sanattomaksi vetää. Oli kyllä aika itsevarma fiilis, kun sain tehtyä podiumilla lämmittelyssä ennen kisaa molemmat hypyt pystyyn. Paljon on tehty työtä pitkän kauden aikana ja tämä oli hieno palkinto siitä.” kommentoi tuore Euroopan mestari Joona Reiman.

”Paras mahdollinen lopetus tälle nuorten urakalle. Olen todella ylpeä Joonasta ja koko tiimistä. En ole kylmähermoisempaa urheilijaa nähnyt.” summaa nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Matti Parojärvi.

”Olen sanaton. Todella hyvää työt ja kova taistelu. Olemme tehneet paljon töitä ja haluaisin kiittää kaikkia joukkueen poikia. ” kommentoi Joonan henkilökohtainen valmentaja Sergey Kandlin.

”Joona oli taas ylivoimainen. Valmentajana sitä miettii aina kaikki mahdolliset vaihtoehdot, mutta sitten kun asiat tapahtuu, niin sen on hämmentävää. Joona ei ole koko viikon aikana tehnyt yhtään epäonnistunutta kisahyppyä edes harjoituksissa. Se osoittaa, että tämä ei ole Joonan maksimi vaan lisää on pankissa.” kommentoi toinen henkilökohtainen valmentaja Riku Koivunen.

 Hypyn tulokset

  1. Joona Reiman FIN 14,549
  2. Sebastian Sponevik NOR 14,316
  3. Botond Molnard HUN 14,250
  4. Tommaso Brugnami ITA 14,166
  5. Nicolas Diez FRA 13,783
  6. Bozhidar Zlatanov BUL 13,549
  7. Unai Baigorri ESP 13,433
  8. Jack Stanley GBR 13,183

Kaikki tulokset >>

Haku