Home » Uutiset » Joona Reiman historiallisesti hypyn nuorten EM-finaaliin, joukkue sijalle 14.
19.08.2022

Joona Reiman historiallisesti hypyn nuorten EM-finaaliin, joukkue sijalle 14.

Nuorten EM-joukkue

Tampereen Sisun Joona Reiman hyppäsi nuorten EM-kisojen ylivoimaisesti vaikeimmat hypyt loistavasti ja sijoittui oikeutetusti hypyn karsinnan 1. sijalle pistein 14,483.

Joonan ensimmäinen Dragulescu-hyppy on vaikeudeltaan 5,6 pistettä ja sitä ei ole aikaisemmin kukaan suomalainen hypännyt kilpailuissa, mukaan lukien miehet. Hyppyjen tasosta kertoo se, että Joonan hyppypisteillä olisi oltu miesten sarjassa karsinnan 6. sijalla.

Telinefinaalit kilpaillaan sunnuntaina. Edellinen suomalainen nuorten EM-finaalipaikka on nähty vuonna 2020 Turkin Mersinissä, kun Akseli Karsikas voimisteli itsensä niin ikään hyppyfinaaliin.

Suomen nuorten joukkue voimisteli tänään muutenkin loistavasti Münchenin EM-kilpailuissa. Joukkue teki arvokisojen ennätyspisteensä 226,861, joka oikeutti kovatasoisessa kilpailussa sijaan 14. Paras kuusiottelija tänään oli Joona Reiman pistein 76,230 sijalla 20.

”Pojat taistelivat parhaan arvokisatuloksen, mitä on tähän asti EM-kisoissa tehty. Siihen on oltava tyytyväinen. Vielä jäi vähän parannettavaa. Äärimmäisen tyytyväinen Joonan hyppyfinaaliin pääsystä.”, kommentoi nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Matti Parojärvi päivän kilpailua.

”Kokonaisuutena pakko olla tyytyväinen, koska saimme kolme ehjää suoritusta jokaisella telineellä. Sen lisäksi olen tyytyväinen siihen, että saimme kuusiottelussa kolme yli 75 pisteen tulosta. Hevosella, renkailla ja nojapuilla ns. ”kolmas lenkki” petti tänään. Se maksoi tällä kertaa joukkuekilpailussa pari sijaa. Ollaan samassa tilanteessa miesten kanssa, että suunta on oikea ja olemme 10. parhaan maan tuntumassa. Jos kilpailuissa olisi käyty ottelufinaali, niin olisimme saaneet melkein kaksi voimistelijaa siihen. Joonan hyppyfinaalipaikka sekä Marcuksen 15. sija hevosella osoittaa sen, että olemme menossa eteenpäin, mutta huippu-urheilussa se on hidasta.”, komppaa maajoukkuevalmentaja Riku Koivunen.

”Koko kisaan olen aika tyytyväinen. Kisassa oli paljon hyvää, mutta parannettavaa jäi vielä. Joukkueen kanssa kisattiin hyvin ja voi olla tyytyväinen sijoitukseen. Hyppyyn olen todella tyytyväinen ja sunnuntaina pamautetaan samalla tavalla.” kommentoi Reiman suoritustaan.

”Tänään kaikki sujui hyvin ja oli tosi hyvä fiilis koko kisan ajan. Olen todella tyytyväinen omaan suoritukseeni ja joukkueena olemme menneet eteenpäin sekä pystymme vielä parantamaan hieman.” Aaro Harju summaa onnistuneen päivän suorituksensa.

”Olen ihan tyytyväinen hevoseen, renkaisiin ja hyppyyn. Permannolla on vielä parannettavaa alastuloissa. Nojapuut jäivät vähän hampaankoloon, sinne pitäisi saada lisää varmuutta. Rekki oli tänään aika perussuoritus.”, summaa Marcus Pietarinen kilpailusuorituksistaan.

”Paljon hyvää, mutta jäi vielä parannettavaa. Erityisen tyytyväinen olen rekin alkusarjaan. Alastulossa tuli valitettavasti iso virhe.”, kommentoi Jyväskylän Voimistelijoiden Aleksi Vesala.

”Ihan ok kisa ensimmäiseksi arvokilpailuksi. Sai hyvää kokemusta ja joukkue suoriutui tänään mielestäni hienosti.”, kertoo arvokisojen ensikertalainen Iiro Karppinen.