Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » IFAGG:n Eettisen ja Teknillisen komitean uudet jäsenet
29.04.2022

IFAGG:n Eettisen ja Teknillisen komitean uudet jäsenet

Joukkuevoimistelun kansainvälisen lajiliiton IFAGG:n Eettiseen ja Teknilliseen komiteaan on valittu uusia jäseniä. Suomesta Eettistä komiteaa tulee vahvistamaan Päivi Lehtovirta ja Teknillistä komiteaa Meri Jaakkola. Onnittelut uusille jäsenille!

Muut komiteoihin valitut löydät IFAGG:n nettisivuilta. 

Milloin työnne alkaa?

Päivi: Minut valittiin IFAGG:n Eettiseen komiteaan kaudeksi 2022. Vielä odotan ensimmäistä tapaamista/kokousta eli työ ei vielä alkanut. 

Meri: IFAGG:n Teknillinen komitea aloittaa toimintansa hybriditapaamisella Sofiassa Bulgariassa CC & WC II yhteydessä.

Mitä Eettinen/Teknillinen komitea tekeee? Jos mahdollista, mitä haluaisit viedä eteenpäin komiteassa?

Päivi: Eettinen komitea selvittelee mm. riita-asioita ja antaa niistä lausuntoja. Varsinaista päätäntävaltaa eettisellä komitealla ei ole, päätäntävalta on ifagg councililla. Nyt edessä on, kuten muidenkin lajien järjestöillä, haasteet miten suhtautua Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailemiseen vallitsevan sotatilanteen vuoksi.  Oman ammattini (lääkäri) vuoksi minua kiinnostaa myös lajin kehittyminen ja siihen tehtävät linjaukset terveydellisistä näkökohdista ajatellen. 

Meri: Komitea jatkaa mm. uusien kansainvälisten sääntöjen työstöä. Niiden koulutus tulee työllistämään komiteaa syksyllä. Erityisenä tavoitteenani on vaikuttaa ja panostaa sääntökoulutuksen monimuotoisuuteen. Olen varautunut käyttämään paljon vapaa-aikaani tähän vaativaan tehtävään. Voimisteluliiton, kentän mielipiteet ja ajatukset ovat tärkeä osa kehitysprosessia.

Lisäksi..

Päivi: Taustani seuratyöhön on, ensin voimistelijan äiti ja sitten Pakilan Voimistelijoiden hallituksessa 2007 lähtien ja viimeiset 6v puheenjohtajana. Hiihto on voimistelun ohella intohimoni!

Meri: Odotan mielenkiinnolla tulevia kehitystehtäviä ja yhteistyötä eri maiden edustajien kanssa. Koen olevani etuoikeutettu, koska saan edustaa Suomea tässä tärkeässä tehtävässä. Pidetään joukkuevoimistelu, fyysisesti vaativa ja henkeäsalpaavan kaunis laji kiehtovana. Muistetaan, että yhteishenki ja yhdessäolo tekevät urheilusta eheyttävän voimavaran.

Päivi Lehtovirta

Meri Jaakkola

Haku