Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Hallitus tiedottaa – toukokuun kokous
01.06.2023

Hallitus tiedottaa – toukokuun kokous

Voimisteluliiton hallitus piti toukokuun kokouksensa 31.5.  Voimisteluliiton toimistolla osan osallistuessa etänä. 

Kokoukseen osallistui kymmenen jäsentä, yhden ollessa estynyt. Kokous oli vuoden kuudes. Kokouksen pääasiana oli työstää voimistelun lasten linjauksista. Hallitus on työstänyt linjauksia jo aiemmassa kokouksessa ja nyt se päätti pitää ylimääräisen kokouksen 19.6., jossa se hyväksyy lopullisen version linjauksesta.  

Linjauksen ensisijaisena tavoitteena on vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista voimistelussa.

Lisäksi linjauksien kautta varmistetaan voimistelun eettisten periaatteiden ja voimistelun vastuullisuusohjelman eri osa-alueiden (turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ympäristövastuullisuus) toteutuminen lasten voimistelussa. Linjauksen jalkautusta ja lapsen oikeuksien toteutumista tukee lasten laadukkaaseen voimisteluun rakennettu stipendijärjestelmä, jossa tiettyjen vastuullisuuskriteerien perusteella seurat saavat hakea rahallista tukea (lue lisää >>)

Kokouksessa käsiteltiin liiton järjestelmästrategia Inkeri Lohikosken esittelemänä. Emmi Kuronen liiton uutena järjestelmävastaavana esittäytyi hallitukselle samassa yhteydessä.  Hallitus kuuli Tiina Saulilan esityksen seurapalveluista ja erityisesti tähtiseuratoiminnasta sekä seurojen vastuullisuusohjelmien tilanteesta. Saulila keräsi samalla hallituksen jäsenten raportit heidän kummiseuroistaan. Hallituksen jäsenillä on jokaisella kaksi kummiseuraa, joita he tukevat vastuullisuusohjelmien teossa.

Miesten telinevoimistelun lajinkehittämisryhmän puheenjohtaja Kari Kasurinen raportoi hallitukselle lajinsa tilanteesta sekä poikaprojektin etenemisestä. Lajilla on tavoitteena kasvattaa lisenssien määrää ja saada vetovoimaa poikien toimintaan. Hallitus keskusteli vuoden 2024 toiminnansuunnittelun raameista sekä talousnäkymistä. Kokouksessa päätettiin vuoden 2024 luottamusorganisaatiorakenteesta.

Hallitus päätti Orkon rahaston apurahat killan kuntoviikolle. Kokouksen lopussa kuultiin toiminnanjohtajan, puheenjohtajan ja talouspäällikön katsaukset ja käsiteltiin jäsenasiat.

Hallitus sai laajan raportin liiton vastuullisuustoimenpiteistä, jotka on toteutettu alkuvuoden aikana.  Voimisteluliitto lähetti toimenpiteistä myös mediatiedotteen.

Hallitus pitää seuraavan kokouksensa kesäkuussa 19. päivä Teamsilla sekä seuraavan kokouksen 2.-3.9. Urheassa.

Haku